„Marele tăietor” riscă dosar penal pentru operațiunea „Ghilotina”

Operațiunea „Ghilotina” s-ar putea lăsa cu un dosar penal pentru distrugere pe numele primarului Timișoarei, Nicolae Robu.

Comisarul-șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Vest, Sorin Susanu, spune că, dacă la finalizarea verificărilor documentele arată că se îndeplinesc condițiile unei infracțiuni, acestea vor fi trimise la Poliție.

„Din cauza tăierii cablurilor de pe stâlpii din centrul Timișoarei, un număr important de consumatori au avut de suferit și nu au putut să beneficieze de serviciile de internet, tv sau telefon, inclusiv școli care nu au mai putut să susțină în condiții normale simularea examenului de Bacalaureat. (…) Totodată, prin nedelimitarea zonei în momentul tăierii cablurilor, a pus în pericol toți participanții la acțiune. Acele cabluri nu erau în proprietatea dânsului, nu aveau niciun fel de documente referitor la dezafectarea acestor cablaje supraterane. Să ne ascundem după buna intenție pentru astfel de acțiuni, nu este o scuză”, a declarat, într-o conferință de presă susținută astăzi, comisarul Sorin Susanu.

Nicolae Robu susține însă că toate aceste acțiuni ale CRPC Vest nu sunt altceva decât acțiuni electorale și că nu este de competența acestei instituții să verifice anumite aspecte, precum avizul de lucru la înălțime.

„A-mi cere mie OPC-ul aviz de lucru la înălțime și lucruri de genul acesta denotă foarte limpede o preocupare care are alt comandament decât binele orașului. Nu există nicio plângere de la consumatori că au fost afectați. Și atunci pe cine protejează domnul director?”, se întreabă retoric primarul Robu, care a continuat: „Dânsul a cerut operatorilor, știu de la operatori, să le ceară clienților să depună plângeri. Așa se exercită o astfel de funcție?”.

Comisarul-șef al CRPC, Sorin Susanu, a precizat că amenda pe care o riscă Primăria Timișoara este de până la 100.000 de lei, dar nu înainte de finalizarea verificărilor, care ar mai putea dura până la sfârșitul lui aprilie. Nicolae Robu a mai declarat că nu renunță la operațiunea „Ghilotina”, dacă operatorii de servicii nu aduc cablurile supraterane în subteran. Următoarea stradă pe care acest lucru s-ar putea întâmpla este Strada Arieș.

CITEȘTE ȘI: Pe Strada Arieș se montează tubulații pentru cabluri. După 8 aprilie, risc de ghilotină!