Multe probleme la ASU Politehnica înainte de confruntarea cu actuala echipă a lui Daniel Oprița, CS Mioveni

ASU Politehnica a câștigat clar jocul cu Petrolul, dar nu are parte de zile foarte liniștite. Alb-violeții se confruntă cu mari probleme de lot pentru meciul de vineri, cu CS Mioveni, din diferite motive. În ultimele săptămâni, după meciul cu bănățenii, și FC Argeș și Petrolul au rămas fără antrenori, dar Cosmin Petruescu speră să nu îi creeze această problemă și omologului de la Mioveni, Daniel Oprița.

Cristian Ene e suspendat pentru acest joc, iar alți accidentați de la ASU sunt Plămadă, Schieb, Munteanu, dar și Motreanu. Revine Coadă, după probleme medicale, dar alte probleme sunt cu Dros, care a fost la naționala Moldovei, și cu Ursu, care are un deces în familie. „Ne așteaptă o partidă dificilă, în ciuda faptului că echipa Mioveniului este aparent liniștită din punct de vedere al obiectivului, nu luptă nici la promovare, nici pentru evitarea retrogradării. Ei au un proiect pe termen mediu, din ce am înțeles, anul viitor vor încerca să promoveze în prima ligă. Transferurile din această iarnă o confirmă, sunt jucători cu prezențe în Liga I. Herghelegiu, Măzărache, care sunt în atac alături de Ayza și Balint, plus mijlocașul central Boboc. În ciuda faptului că au făcut doar 5 puncte în acest miniretur, ca și noi, de altfel, rămân o echipă incomodă, cu experiență. Dar cu toate acestea, suntem optimiști, trebuie să recunoaștem că avem un moral mai bun ca la precedentele partide”,a declarat Cosmin Petruescu.

Nu vor să-l demită pe Oprița

Tehnicianul speră ca Daniel Oprița să nu aibă soarta lui Emil Săndoi sau Mugurel Cornățeanu, demiși după ce argeșenii și ploieștenii au jucat cu ASU. „Daniel este prietenul meu. Ne-am întâlnit și sezonul trecut la Liga a III-a, eu antrenor la Lugoj, el la Reșița. Am avut câteva schimburi de opinii. Este un antrenor foarte bun, preocupat, tânăr. Cu siguranță, nu este nici el mulțumit de rezultate. Nu am vorbit în ultimul timp, dar știu sigur că știe ce trebuie făcut pentru a redresa situația. Noi la Politehnica putem să ne considerăm privilegiați din punctul acesta de vedere”, a mai spus Petruescu.

Meciul este televizat, iar Călin Jurj spune că acest lucru motivează bine jucătorii tineri, așa cum e el. „Anticipăm un meci greu la Mioveni. Am încredere, cred că prin munca depusă la antrenament, cu atitudine și determinare, putem obținem un rezultat pozitiv. Mergem încrezători, sper să ne întoarcem cu maximul din această partidă. Nu pot să zic, ne motivează mai mult televizarea, dar este o șansă în plus să fim observați”, a spus Jurj.

Alex Cherecheș spune că meciul cu Petrolul trebuie deja uitat. „În primul rând, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ după această victorie. Nu am realizat mare lucru. Trebuie să confirmăm rezultatul cu Petrolul și să mergem la Mioveni cu ambiția de a câștiga. Trebuie să încercăm să scoatem un rezultat pozitiv, deși știm că ne va aștepta o echipă bună și nu va fi totul ușor. Moralul nostru a crescut după această victorie”, a precizat Cherecheș.

Partida de la Mioveni începe vineri, la ora 18 și e televizată.