SCM Poli a transpirat 60 de minute pentru un egal la Focșani. Istoria din Cupa României, departe de a fi repetată

SCM Poli Timișoara a muncit din greu pentru un 28-28 la Focșani, în penultima etapă a sezonului regulat. Elevii lui Pero Milosevic au tremurat serios și pentru acest punct, mai ales că în tur au pierdut acasă cu moldovenii. Consolarea după ce rămân pe locul 7 în Liga Zimbrilor este că au câștigat acolo când era cel mai important, cu Focșaniul la ea acasă în semifinalele Cupei României.

Partida a început bine pentru Poli, care a cedat însă conducerea după primele 15 minute. Focșaniul a egalat la 7 și s-a instalat în avantaj. După ce gazdele au avut și avansul de patru goluri, la pauză s-a intrat cu 15-12 pe tabelă. În a doua parte a meciului, Timișoara a revenit la conducere în minutul 40, dar bucuria a ținut cinci minute. Focșaniul a revenit în avantaj, iar finalul a fost unul foarte tensionat. În ultimul minut, era 27-27. Moldovenii au marcat prin Valentin Pătru, însă la ultima fază, Marjanovic a egalat pentru alb-violeți, de la 7 metri.

Pentru Poli, Marjanovic a fost cel mai bun marcator al jocului, cu 9 goluri, urmat de Sadoveac, cu 6 reușite, Cîmpan și Milosevic, fiecare cu 4 goluri, Fenici, cu 2 goluri și Păiuș, Pribanic și portarul Tcaciuc, cu 1 gol fiecare. Pentru CSM Focșani, cei mai buni marcatori au fost Mocanu și Miroiu, cu 6 reușite fiecare.

Bănățeni la echipa națională

În aprilie, echipa națională va juca în calificările pentru Europeanul din 2020. În 11, la Târgoviște, România joacă cu Lituania, iar peste trei zile e returul, la Klaipeda. De la Poli, la lot sunt convocați portarul Cristian Tcaciuc și interul dreapta Marius Sadoveac. Convocați mai sunt timișoreanul Alex Șimicu, interul stânga de la clubul francez Saint-Raphael, interul stânga Andrei Buzle, născut la Sânnicolau Mare și ajuns la Barcelona, dar și extrema stângă a lui CSM București, reșițeanul Nicușor Negru.

SCM Poli joacă în ultima etapă a sezonului regulat pe teren propriu. Meciul se va juca miercurea viitoare, de la ora 16.