Vești excelente pentru șoferi! Drumul ce leagă Timișoara de Dumbrăvița va fi lărgit la patru benzi

Cei care merg des pe ruta Timișoara-Arad, dar și cei care ies din capitala Banatului prin Dumbrăvița și Giarmata vor circula în curând mai lejer. Consiliul Județean Timiș va lărgi porțiunea de drum de la ieșirea din Calea Sever Bocu (fosta Lipovei), până la sensul giratoriu de lângă magazinul Kaufland din cea mai bogată comună timișeană.

Nu este vorba de o porțiune largă de drum, dar e o zonă foarte circulată și un prim pas pentru o circulație fluidă prin Dumbrăvița, unde strada principală pe care se circulă spre Giarmata este una cu o singură bandă pe sens. Drumul în cauză este DJ 691, iar porțiunea ce va intra în lucrare este una de 155 metri, sector: km 2+600 – 2+715 în Dumbrăvița. Consilierii județeni au votat marți proiectul. „Este rezolvarea unei situații la intrare în Dumbrăvița. O porțiune de 115 metri dinspre Timișoara spre Dumbrăvița, la ieșirea din Timișoara, pentru a lărgi și așa porțiunea care blochează foarte mult traficul. Vom lărgi la patru benzi acel tronson”, a declarat președintele CJT, Călin Dobra.

Pentru comuna propriu-zisă, există un proiect pe fonduri europene prin care strada principală va fi și ea lărgită la patru benzi. Porțiunea de care se va ocupă CJT va avea o valoare totală de 356.989,39 de lei, TVa inclus, din care 298.463,90 de lei, valoare construcții-montaj. Durata estimată este de trei luni, iar Călin Dobra este și mai optimist. „Proiectul pe fonduri europene pornește după sensul giratoriu de la Kaufland în Dumbrăvița și partea de centură, până la autostradă. Acum am aprobat indicatorii, se derulează foarte repede. Nu este o lucrare extraordinar de mare, nici costisitoare. Sper în două luni de zile să fie rezolvată situația”, a spus președintele CJT.

leader board 728 x 90 px

În ceea ce privește proiectul de fonduri europene pentru tot ceea ce trece de primul sens giratoriu din Dumbrăvița, timișorenii și cei care vin în capitala Banatului vor mai avea de așteptat. „Celălalt este în stadiul de evaluare a ofertelor. Au venit doi ofertanți, în asociere cu mai multe firme. Sper cât mai repede să comunicăm un câștigător să vedem ce se va întâmpla după licitație. Îmi este greu să estimez. Depinde dacă apar sau nu contestații”, a mai adăugat Călin Dobra.

Zilnic, la orele de vârf, șoferii stau blocați în Dumbrăvița. Timișoara are una din ieșirile la autostrada „atipică”, deoarece cei care ies din oraș pe Calea Sever Bocu, fosta Lipovei, trebuie să străbată, cu răbdare, comunele Dumbrăvița și Giarmata.

Sursa foto: dumbravita-tm.ro