MAREA AFACERE „MUNTELE MIC”. „Preşedintele Consiliului Judeţean ne-a cerut imperativ să renunţăm la toate litigiile aflate în curs!”

Romeo Dunca a fost pârât instanței de judecată pentru că ar fi exercitat presiuni asupra primarului comunei Turnu Ruieni pentru a renunța la un proces în urma căruia firmele șefului CJ pot pierde multe milioane de euro!

Este vorba despre procesul în care se solicită constatarea nulității absolute/rezilierea Contractului de asociere în participaţiune încheiat de o firmă a actualului președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin și Consiliul Local Turnu Ruieni, constatarea calităţii de constructor de rea credinţă al SC Dunca Imobiliare și SC Nordica Turism și obligarea pârâtelor să-şi ridice toate construcţiile şi amenajările edificate pe suprafeţele de teren proprietatea UAT Turnu Ruieni. Cu alte cuvinte, un proces cu o miză uriașă și cu probe solide la dosar, după cum arată avocatul administrației locale: „Terenurile aduse ca aport în contractul de asociere în participaţiune fac parte din domeniul public şi nu pot fi decât închiriate, concesionate sau date în administrare directă, nicidecum aduse ca aport într-o asociere în participaţiune. Resorturile care au dus la introducerea acţiunii au ţinut exclusiv de necesitatea intrării în legalitate a celor două pârâte, acestea refuzând aceasta în mod sistematic, rezumându-se doar la ameninţări şi presiuni neinstituţionale pentru a ne determina să acceptăm în continuare perpetuarea ilegalităţilor la care s-au dedat.”

Magistraților le-au mai fost prezentate probe care să demonstreze „implicarea actuală susţinută (chiar obsesivă) a preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, în afacerile derulate pe Muntele Mic de către firmele controlate de el.”, precum și o altă formă de presiune: „Încrâncenarea Preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, împotriva instituţiei noastre este una istorică, domnia sa chemându-ne în judecată în mai multe litigii în care a formulat pretenţii băneşti, cu scopul declarat de a ne atrage falimentul şi de a obţine hotărâri judecătoreşti prin care să fim obligaţi la plata unor imense sume de bani, pe care, neputându-i-le plăti, să treacă la executarea silită a terenurilor pe care firmele sale au efectuat investiţii, prezentul litigiu făcând parte din aceeaşi strategie.”

leader board 728 x 90 px

 Şi după predarea administrării societăţilor reclamante Dunca Imobiliare SRL şi Nordica Turism SRL către fiii săi, presiunile exercitate asupra instituţiei noastre au continuat, Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, cerându-ne imperativ să achiesăm la pretenţiile formulate împotriva noastră şi să renunţăm la toate litigiile aflate în curs! – avocat UAT Turnu Ruieni

Pe președintele Romeo Dunca l-a cam luat gura pe dinainte, acesta dezvăluind anumite discuții pe care le-ar fi purtat cu actualul primar de la Turnu Ruieni, înainte de alegerile locale. Discuții și promisiuni. Primarul Cosmin Belci a ales însă să lase totul în sarcina instanțelor de judecată, spre deranjul liderului CJ. „Sunt mâhnit că nu am reușit să depășim momentul, așteptăm ca instanța să ne clarifice și să ne împace sau să ne spună fiecăruia ce avem de făcut. Știu rezultatul și într-o variantă, și în alta. Și dacă pierd eu, și dacă pierde Primăria, avem o mare problemă toți, și unii, și alții. M-a mirat faptul că Primăria de acolo nu a înțeles că trebuie să lăsăm justiția să-și facă treabă și nu am înțeles, dacă vrem să vedem odată rezultatul, de ce să o lungim, de ce să mai strămutăm procesul?! Ce presiuni am făcut eu? Postările pe Facebook nu sunt presiuni, sunt concluzii în care eu, în calitate de administrator… de președinte al Consiliului Județean, înțeleg că acolo se poate întâmpla o pagubă foarte mare. Gata!”, a comentat Dunca.

Discuții au fost însă și după alegeri. Chiar în primăria din Ruieni. Atunci, unul dintre martori, jurist de meserie, și-ar fi pus mâinile în cap și ar fi părăsit încăperea. Omul cunoștea Codul Penal!

CITEȘTE ȘI:

MAREA AFACERE „MUNTELE MIC”. Contracte șmecherești, șpăgi, presiuni și slalom uriaș printre legi!

MAREA AFACERE „MUNTELE MIC”. Rețeta succesului: o mie ție, milioane mie!

MAREA AFACERE „MUNTELE MIC”. Denunțătorul Dunca: 5.000 de euro i-am dus personal, în biroul primarului!