MAREA AFACERE „MUNTELE MIC”. Denunțătorul Dunca: 5.000 de euro i-am dus personal, în biroul primarului!

Muntele Mic s-a făcut mare, atrage astăzi ca un magnet și generează încasări uriașe pentru băieții deștepți, care au lucrat când a fost nevoie și cu bani murdari!

Atât timp cât Dunca Imobiliare SRL plătește doar 1.000 de euro pe an ca să exploateze aproape un munte întreg, care îi bagă în conturi sume uriașe în fiecare zi, Romeo Dunca nu prea are motive să se victimizeze și să se plângă că e hărțuit sau cum s-o mai simți domnia sa. Așa cum a mărturisit aseară, pe pagina sa de Facebook, unde a răspuns cu calomnii unor întrebări firești, desprinse din documente oficiale, dintr-un dosar aflat pe rolul instanței de judecată. Dosar din care, ca știre de ultimă oră, astăzi s-a mai consumat un termen. Termen la care cam toate solicitările reprezentantului Dunca Imobiliare au fost respinse. Revenind la victimizarea actualului președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, cum că e ținta unui atac îndreptat împotriva sa, argumentat de anumite frustrări, trebuie spus că, pe lângă suspect de mica sumă pe care o plătește Consiliului Local Turnu Ruieni, 1.000 de euro/an, dumnealui are un istoric pe Muntele Mic binecunoscut și care justifică o oarecare rezervă. Pe Muntele Mic, Dunca a construit profund ilegal o cabană, lucru certificat definitiv în sala de judecată și, în plus, tot pentru afacerile de pe munte a fost implicat în acte de corupție. Pe care, ce-i drept, la un anumit moment le-a denunțat. Dar numai calități de investitor serios nu sunt acestea!

Dunca a mărturisit singur, chiar în fața judecătorilor, cum a înțeles să-și rezolve afacerile de pe munte. „I-am dat suma totală de 35.000 de euro în mai multe tranșe de bani, după cum urmează: 17.000 de euro prin intermediul lui Ioan Gherga; 3.000 de euro prin Maria Grozav; 5.000 de euro sumă pe care am dus-o personal la data de 3.05.2010 lui Antonie Bunei, în biroul acestuia, și suma de 10.000 de euro dată prin intermediul Mariei Grozav”, a mărturisit la acel moment actualul președinte Dunca despre coruperea primarului comunei Zăvoi, care are și ea suprafețe de teren pe Muntele Mic. Așa înțelesese Dunca să obțină autorizațiile despre care spunea că administrația locală întârzia sau chiar refuza să le elibereze.

CITEȘTE ȘI:

MAREA AFACERE „MUNTELE MIC”. Contracte șmecherești, șpăgi, presiuni și slalom uriaș printre legi!

MAREA AFACERE „MUNTELE MIC”. Rețeta succesului: o mie ție, milioane mie!

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

La vremea respectivă, primarul Bunei a explicat că nu a pretins bani murdari de la Romeo Dunca și a susținut că acesta i-ar fi băgat pur și simplu pe gât. După ce a pus mâna pe ei, a fost însă denunțat procurorilor anticorupție. „Romeo Dunca a încercat cu mai mult timp înainte, prin anul 2007, să îmi ofere suma de 10.000 de euro pentru acordarea unor terenuri în zona comunei. (…) În 3 mai 2010, Romeo Dunca avenit în biroul meu încercând să-mi ofere suma de 5.000 de euro pe care mi i-a pus pe masă. Eu l-am refuzat și am împins plicul cu un pix spunându-i că nu voi lua de la el nici sumă de bani, că dacă nu am luat anterior 10.000 de euro, nu o să iau nici 5.000 de euro. (…) În ședință, Dunca a afirmat că, pentru obținerea exclusivității este dispus să dea suma de 2.000 de euro pentru fiecare consilier. (…) După ce eu am refuzat să iau acel plic în data de 3.05.2010, într-un moment în care eu am părăsit biroul, Dunca a luat plicul și l-a pus într-un ziar și mi l-a lăsat pe o altă măsuță în birou. Eu nu am acoperit plicul într-o primă fază cu acea citație, ci a fost un gest de inervare fiindcă Dunca tot insista să iau plicul”, declarat anchetatorilor primarul de la acea vreme, Antonie Bunei. Dacă și în ce măsură sunt adevărate mărturiile lui e greu de apreciat. Cert este că, având și alte probe, justiția l-a găsit vinovat și condamnat la închisoare.

La fel este însă și faptul că, indiferent dacă i s-a pretins sau nu, Romeo Dunca a dat șpagă. A dat înainte să facă denunț. Le-a mărturisit totul procurorilor abia după ce s-a convins că nu va primi ceea ce plătise mituind. Și atunci, domnule președinte, de ce vă deranjează atât de tare o simplă întrebare: o fi normal să plătească o firmă 1.000 de euro anual pe un munte care atrage mii de turiștii în fiecare zi, așa cum ați numărat chiar dvs?! Fie el și unul mai mic, așa cum e Muntele Mic!

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Dezvăluirile din Marea afacere „Muntele Mic” continuă!

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/