Lucrările pentru construirea sălii de sport de la Şcoala Generală nr. 25 din Timișoara pot începe. A fost predat amplasamentul

Primăria Timișoara a predat miercuri amplasamentul către constructor pentru începerea proiectului de construire a noii săli de sport la Școala Generală nr. 25, un proiect finanțat din fonduri europene.

Noua sală de sport va avea un regim de înălțime P și P înalt, un teren de sport exterior cu o pistă de alergare și sărituri, un teren de joacă pentru copiii claselor I-IV, alei și trotuare perimetrale, alee carosabilă, platformă ecologică, împrejmuire și iluminat exterior. Valoarea contractului este de 7,6 milioane de lei, cu TVA inclus, iar asocierea de firme Extra Prompt SRL-Constructim SA va avea la dispoziție 12 luni pentru execuția lucrărilor.

„La Școala Generală nr. 25, unde studiază aproximativ 1.000 de elevi, vom construi o sală de sport de 1.500 de metri pătrați și un teren de sport exterior cu pistă de alergare și sărituri, dar și un teren de joacă pentru copiii din clasele primare. Primăria Timișoara mai are programate în acest an și alte lucrări la această școală, cu finanțare prin PNDL, prin care se vor realiza noi săli de clasă. Doar anul acesta, pentru investițiile în grădinițele, școlile și liceele din Timișoara, primăria are alocate aproape 100 de milioane de lei în proiectul de buget ce urmează să fie aprobat.”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Proiectul Realizare mansardă la corpurile existente în regim P+1E şi P+2E-etapa I la Şcoala Gimnazială (Generală) nr. 25, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, este în faza de licitație pentru execuția lucrărilor. Au fost depuse și analizate 5 oferte, iar în curând ar trebui să fie desemnat câștigătorul. Valoarea estimată a contractului de lucrări este de aproximativ 1,8 milioan de lei, fără TVA. Durata de execuție este de 9 luni. În cadrul acestui contract se vor mansarda clădirile existente ale școlii, se va monta o instalație de paratrăsnet pentru protejarea clădirilor și se va instala o instalație de degivrare pentru acoperiș. Tot prin acest contract vor fi asigurate și lucrări de consolidare a clădirilor existente.