8 milioane de euro: bani europeni investiți în Spitalul Caransebeș! „E puțin lucru, domnule Plujar?”

City managerul Florin Bogdea îl contrazice pe subprefectul Plujar și îi transmite că este prost informat. Și asta pentru că Primăria Caransebeș este pe cale să aducă 8 milioane de euro, cea mai mare sumă din istoria urbei pe un proiect cu finanțare europeană care va ajuta Spitalul Municipal de Urgență.

La ora actuală Primăria Caransebeș are în implementare 4 proiecte cu finanțare europeană și mai așteaptă aprobarea pentru alte trei, spune Bogdea:

Avem proiectul cu reamenajarea ruinelor din centrul civic, avem proiectul de la Spital cu achiziție de aparatură medicală și echipamente medicale de 8 milioane de euro, reamenajarea Vilei Popov cu destinația centru de recreere pentru persoanele vârstnice, realizarea de la zero a unui spital modular care să preia sectorul de pacienți Covid, proiect care este în evaluare la Ministerul Dezvoltării și vom primi răspuns dacă va primi finanțare. E puțin lucru domnule Plujar? Avem depuse proiecte și pentru reabilitarea sistemului electric de la spital cu tot ceea ce înseamnă dotări pentru a primi autorizația ISU. La compartimentul de Proiecte lucrează 4 angajați ai Primăriei Caransebeș din care o angajată este în maternitate. Cei 8 de care vorbea neinformat Andrei Plujar se pot angaja în momentul câștigării proiectului astfel că pe perioada derulării acestuia acei oameni sunt plătiți strict pe munca depusă pe proiect.”, ne-a declarat Florin Bogdea.

City managerul i-a transmis subprefectului Plujar să-și îndrepte privirea și către instituțiile guvernamentale care ar trebui să ajute primăriile să eficientizeze munca din teritoriu nu să piardă timp prețios pentru tot felul de autorizații și avize. Florin Bogdea a dat exemplul Direcției pentru Cultură Caraș-Severin care de luni de zile tărăgănează acordarea autorizației pentru reamenajarea ruinelor din centrul municipiului Caransebeș.

Deși noi am obținut avizul parțial, în permanență sunt anumite probleme tehnice pe care le semnalează Direcția de Cultură. Noi am tot încercat să le reparăm dar mi se pare că există un blocaj la acest nivel.”, a mai spus Florin Bogdea.