Șura devine mai atractivă din această vară pentru turiști!

Reșițenii și nu numai vor avea parte de noi oportunități de relaxare și de petrecere a timpului liber, odată încheiată modernizarea zonei de agrement de la Secu, investiție realizată de Primăria Reșița.

Administrația locală investește în reamenajarea platoului Secu, după ce unitatea administrativ-teritorială a preluat de la fostul investitor o suprafață de aproape 40.000 de metri pătrați pe care a predat-o ulterior societății Piețe Reșița SRL, aflată în subordinea Consiliului Local, cu drept de administrare. „Investițiile pe care le facem aici sunt pentru a putea desfășura activități de alimentație publică, închiriere de ambarcațiuni și terenuri de joacă. Ne dorim, de asemenea, să putem organiza la Secu și petreceri în aer liber, festivalul berii, să promovăm tradițiile folclorice cu Ansamblul «Bârzava», care este al Primăriei Reșița, dar și să dezvoltăm puțin Zilele Recoltei și să ne folosim și de această locație în acest sens.”, a declarat directorul SC Piețe Reșița SRL, Dorin Bistrian.

Pentru a face din platoul Secu o zonă cât mai atractivă, societatea va investi în modernizarea restaurantului existent deja în zonă, în refacerea pontoanelor și în amenajarea a două terenuri pe care se va putea juca volei sau badminton. De altfel, și platoul din fața lacului Secu va beneficia de îmbunătățiri și, potrivit declarațiilor lui Dorin Bistrian, au fost comandate deja șezlonguri noi și umbrele pentru soare, care vor putea fi închiriate în timpul săptămânii cu 20 de lei, iar în weekend – cu 25 de lei, precum și paddle-boarduri și caiace, pentru care iubitorii sporturilor nautice vor scoate din buzunare 30 de lei pentru o oră. „Noi ne-am propus să deschidem luna aceasta, însă nu mă pot pronunța acum asupra unei date anume. Ceea ce știu sigur este că rezultatul final va fi frumos!”, a mai spus Bistrian.

leader board 728 x 90 px

De menționat că, spre deosebire de anii trecuți, când pe platoul Secu se putea face și un grătar, acest lucru nu va mai fi permis acum. De asemenea, intrarea în zona de agrement va costa 10 lei, copiii cu vârsta până în 14 ani beneficiind de gratuitate.

FOTO: Ciclism.ro