Marcel Vela vrea să repună Reșița pe harta industriei militare!

explo 1000x200

O achiziție extrem de importantă pentru forțele terestre s-a aprobat în unanimitate în plenul reunit al celor două comisii de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senat și Camera Deputaților. Potrivit senatorului liberal de Caraș-Severin, Marcel Vela, Guvernul va cumpăra un transportor de trupe blindat 8 x 8, flotabil, ce va asigura protecția militarilor și mobilitatea lor în orice zonă de relief, pentru misiuni de cercetare, transport, intervenție, luptă sau salvare.

Aprobarea achiziției în cele două comisii vine după ce săptămâna trecută s-au aprobat alte programe de înzestrare-modernizare a avioanelor românești IAR Șoim sau achiziția de platforme de transport (camioane) performante.

„În această primă fază de finanțare a cercetării, omologării și a realizării prototipurilor de transportoare blindate flotabile, într-un parteneriat cu un investitor străin selectat deja de către Ministerul Economiei, ce se vor fabrica în România, am discutat și posibilitatea ca o componentă importantă a acestora să fie produsă la Arsenal Reșița”, a menționat senatorul Marcel Vela.

Președintele Comisiei de Apărare din Senat a mai specificat că, în viitorul apropiat ar putea exista perspectiva ca județul Caraș-Severin să fie parte în producția de tehnică militară, dar și un furnizor de securitate pentru alți potențiali beneficiari.

„Ieri, 11 iunie, a fost un prim pas dintr-un lung drum al revigorării producției industriale militare din cetatea Reșiței, pe care reșițenii îl merită din plin. Nu intru în detalii legate de sumele alocate, de cercetare, prototipuri ori necesarul de producție în următorii ani, dar vă asigur cu prietenie și sinceritate că cifrele sunt exacte, bine gândite și aprobate, existând, iată, o șansă importantă pentru județul Caraș-Severin, pe care trebuie să o susținem toți politicienii, indiferent de culoarea politică. Pentru că, dincolo de certuri, polemici, uneori chiar jigniri sau calomnii, dincolo de doctrine, patimi și orgolii… există ceva mult mai important. Există o Românie singură și tăcută pe care doar românii o pot ajuta”, a declarat Marcel Vela pe pagina sa de Facebook.

Foto: Ziarelive.ro

banner 970 x 250