Marcel Vela, pus de Ludovic Orban să ia măsuri urgente împotriva slugilor lui Dragnea!

Urmare a celor întâmplate la mitingul din 10 august, liderul PNL Ludovic Orban i-a cerut azi lui Marcel Vela, preşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională a Senatului, să iniţieze de urgenţă convocarea comisiei pentru a începe audierea ministrului de Interne, a prefectului capitalei, precum şi a comandantului Jandarmeriei (Sebastian Cucoş, în imagine alături de senatorul Vela, în aprilie 2018).

„Îmi exprim solidaritatea cu românii care au ieșit ieri în stradă ca să protesteze împotriva modului dezastruos prin care este condusă România de clanul Dragnea și de slugile sale.
PNL va iniția o serie de demersuri pentru a încerca pedepsirea celor vinovați pentru reprimarea brutală a celor care au manifestat. Am solicitat reprezentanților noștri din Comisiile de Apărare și Ordine Publică de la Parlament să inițieze de urgență convocarea acestor comisii pentru a începe audierea a ministrului de Interne, a prefectului Capitalei, a comandanților Jandarmeriei și, în special, a victimelor care au avut de suferit de pe urma intervenției jandarmilor“, a declarat azi într-o conferinţă de presă preşedintele PNL, Ludovic Orban.

CITEŞTE ŞI: 10 august 2018, zi neagră pentru România! Arta manipulării și a deturnării unei manifestații pașnice!

Liderul liberalilor a precizat că, în cazul în care majoritatea PSD-ALDE din cele două comisii parlamentare refuză demararea acestei proceduri, PNL va iniția strângerea de semnături pentru convocarea unei sesiuni extraordinare „cu obiectivul precis de constituire a unei comisii de anchetă care să cerceteze în regim de urgență toate violențele și abuzurile care au fost comise în reprimarea brutală a manifestației din 10 august“.

Ludovic Orban, preşedintele Partidului National Liberal:• Îmi exprim solidaritatea cu românii care au ieșit ieri în stradă ca să protesteze împotriva modului dezastruos prin care este condusă România de clanul Dragnea și de slugile sale. • PNL va iniția o serie de demersuri pentru a încerca pedepsirea celor vinovați pentru reprimarea brutală a celor care au manifestat. Am solicitat reprezentanților noștri din Comisiile de Apărare și Ordine Publică de la Parlament să inițieze de urgență convocarea acestor comisii pentru a începe audierea a ministrului de Interne, a prefectului Capitalei, a comandanților Jandarmeriei și, în special, a victimelor care au avut de suferit de pe urma intervenției jandarmilor. • Vom iniția strângerea de semnături în cazul în care majoritatea refuză demararea acestei proceduri, strângere de semnături pentru convocarea unei sesiuni extraordinare cu obiectivul precis de constituire a unei comisii de anchetă care să cerceteze în regim de urgență toate violențele și abuzurile care au fost comise în reprimarea brutală a manifestației din 10 august.

Gepostet von Partidul Naţional Liberal am Samstag, 11. August 2018

Express de Banat l-a contactat azi pe senatorul liberal de Caraş-Severin, Ion Marcel Vela, pentru a afla ce intenţionează să facă, ţinând cont şi de declaraţia şefului său de partid.

„Luni voi merge la şedinţa Biroului Executiv al PNL şi vom stabili detaliile legate de acest subiect“ – senatorul Marcel Vela, pentru Express de Banat

Amintim că în aprilie 2018, de Ziua Jandarmeriei Române, senatorul Marcel Vela, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională a Senatului, a primit de la generalul Sebastian Cucoş, comandantul Jandarmeriei, diploma „IN HONORIS” și o „plachetă de onoare“ (foto). „Mulțumesc jandarmilor români pentru efortul, devotamentul și implicarea lor în misiunile pe care le au în țară și în teatrele de operațiuni din afara granițelor! M-am simțit onorat și, în același timp obligat, ca și în viitor, atât eu însumi, cât și întreaga comisie din Senat, să fim alături de acești oameni minunați, care sunt la datorie mereu, 24 din 24 de ore, acționând pentru apărarea compatrioților, indiferent de condiții și situații, în țară sau în misiuni externe“, declara la acel moment senatorul Marcel Vela. Acum, Vela va trebui să-i ceară socoteală lui Cucoş pentru modul incalificabil în care a intervenit Jandarmeria la mitingul din 10 august.