Benga a făcut echipă tare! De „B”!

CSM Reșița a câștigat astăzi încă un meci amical, 2-0 (0-0), pe terenul Ghirodei, meci la finele căruia antrenorul Tavi Benga a spus că s-a cam hotărât în ceea ce privește sistemul de joc și formula de start pentru sezonul ce stă să înceapă!

Rosso-nerii au lăsat o impresie foarte bună și la Ghiroda după ce jocul lor fusese apreciat și în meciurile cu Poli sau Ripensia. Echipa antrenată de Tavi Benga a arătat în general bine spre foarte bine, dar s-au remarcat în special doi tineri veniți în această vară în Valea Domanului. Este vorba despre Cătălin Mierlici, adus de la Voința Turnu Măgurele, și Alexandru Taciuc, transferat de la Știința Miroslava. Acesta din urmă s-a mișcat bine pe partea stângă, dar după pauză, mutat în zona centrală, a încântat pur și simplu. În rest, Zimmermann e titular indiscutabil între buturi, Mardare și Prodan sunt doi stâlpi puternici în mijlocul apărării, cu Bactăr oricând o soluție excelentă de schimb, Miranda în fața lor, într-o pereche deocamdată greu de anticipat, deoarece CSM chiar are un lot echilibrat din punct de vedere valoric. Izmană dă și el multă siguranță în zona centrală, iar experiența lui Breșneni se poate dovedi și ea foarte utilă în meciurile cu miză mare. Portughezul Gomez a jucat astăzi primele 45 de minute în tricoul roș-negru și e prematur de spus dacă rămâne la Reșița sau nu, astfel că pe flancul stâng încă sunt semne de întrebare. Pe dreapta însă, Săulescu e prima opțiune. Principalul rensponsabil cu golul pare a fi Curtuiuș, dar aici Benga trebuie să se dovedească a fi foarte inspirat, deoarece Ene și Staicu sunt și ei mai mereu pe lista marcatorilor. Toma, un jucător înzestrat cu calități extraordinare, și-a făcut și astăzi loc în primul unsprezece și, chiar dacă nu a rupt gura târgului, promite mult, are o tehnică de invidiat.

După o primă repriză în care a lipsit doar golul, rosso-nerii au dominat categoric ultimele 45 de minute, când Ghiroda aproape că nu a trecut centrul terenului. Golurile CSM-ului au fost marcate de Ene, dintr-un penalty scos de Taciuc, și Staicu, dar elevii lui Benga au irosit o sumedenie de ocazii de gol.

„Sunt mulțumit mai ales de partea a doua, am controlat de la un capăt la altul repriza secundă. Am folosit două echipe diferite, două sisteme de joc, dar a fost un joc util pentru că m-am edificat legat de unele relații de joc și de unii jucători care pot juca pe mai multe posturi”, a declarat Benga pentru expressdebanat.ro.

CSM Reșița va mai juca două meciuri amicale până la startul Ligii a III-a: miercuri, cu echipa de juniori a clubului, și sâmbătă, cu Voința Lupac, ambele în Valea Domanului.