Marcel Vela crede că PNL poate ajunge la guvernare datorită unificatorului Dragnea!

Senatorul Marcel Vela a reintrat în atenţia televiziunilor centrale, ca urmare a ultimelor declaraţii făcute de acesta în Express de Banat. Ajuns în direct la B1 TV, liberalul aproape că i-a mulţumit liderului PSD Liviu Dragnea!

După ce afirmase, pentru cititorii expressdebanat.ro, că este „de acord cu absorbția PMP de către PNL, ca de altfel cu unificarea întregii opoziții pentru alegerile din anul 2020”, Marcel Vela a fost solicitat de B1 TV să ofere detalii.

Reiterând faptul că PMP face parte, ca şi PNL, din Partidul Popular European, dar şi că recent doi senatori PMP au virat către PSD, Vela a precizat că „ar fi firesc să continuăm aceste discuţii cu PMP şi după moţiunea de cenzură (depusă ieri în Parlament împotriva Guvernului Dăncilă, n.r.), astfel încât, dacă ar fi posibil, să ne unim şi să fim mai puternici în perspectiva următoarelor confruntări electorale“.

Amintind că în 1996 „Ion Iliescu a reuşit să facă o alianţă pe scena politică, împotriva puterii de atunci, şi s-a născut CDR-ul“. Că în 2004 „Adrian Năstase a reuşit să unească opoziţia şi să facă Alianţa Dreptate şi Adevăr“. Dar şi că în 2012 „Traian Băsescu a reuşit performanţa să unească PSD-ul şi PNL-ul ca să se facă USL-ul“, Marcel Vela s-a arătat foarte încrezător că toate aceste scenarii se vor repeta acum, astfel încât PNL va ajunge la guvernare tocmai datorită principalului său adversar politic al momentului.

„Cred că şi domnul Dragnea are acum această şansă, în ghilimele spun asta, ca să unească toată dreapta. Şi atunci, într-o construcţie pe arcul opoziţiei, în perspectiva alegerilor parlamentare, ar putea fi o alianţă între toate partidele, inclusiv cu USR-ul şi cu altele care mai apar pe partea dreaptă, astfel încât confruntarea să fie benefică şi să ajungem la guvernare“, a declarat senatorul Marcel Vela.

Liderul PNL Caraş-Severin a mai subliniat că opoziţia trebuie să fie unită şi este unită, arătând ca dovadă faptul că PNL, USR şi PMP depun contestaţii la Curtea Constituţională împotriva modificărilor aduse Codului de procedură penală. Şi că „la moţiunea de cenzură suntem împreună pentru a reuşi să dăm jos Guvernul Dăncilă“.

Lui Marcel Vela, ţinând cont de pledoaria sa privindu-l pe actualul lider al PSD, nu i s-a pus însă o întrebare simplă: Cum va mai ajunge PNL-ul la guvernare dacă Dragnea va fi condamnat la închisoare cu executare? Or, poate, tocmai pe asta se mizează, să rămână Dragnea în libertate. Ca să stea în continuare la conducerea ţării pentru a face jocurile penalilor, până va unifica dreapta. Cam mare preţul ăsta al unificării…