Poziţia (de)misionarului nemaidemisionar

Cristina Bacer a revenit, ni se spune, asupra demisiei. Din manager demisionar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa devine astfel manager demisionar nemaidemisionar. O funcţie nouă în organigramele social-democrate ale instituţiilor judeţene.

În momentul în care presa a aflat despre demisia Cristinei Bacer, Silviu Hurduzeu ne-a răspuns la întrebări în doi peri. Dar a admis că există o nemulțumire a doamnei manager“ şi că va avea o discuție cu dânsa zilele următoare”.

„Zilele următoare“, săptămâna trecută adică, preşedintele Consiliului Judeţean a fost întrebat din nou cum e cu demisia femeii manager de instituţie publică aflată în subordinea CJ. Hurduzeu a sărit ca ars, răspunzând că demisia va fi analizată de Consiliul de Administrație al spitalului. Căci demisia managerului SJUR ar ţine brusc de CA, şi nu de CJ. OK.

Colac peste pupăză, exact în şedinţa cu pricina a Consiliului de Administraţie de la spital, de săptămâna aceasta adică, Cristina Bacer avea să anunţe că revine asupra demisiei! Demisia fiind un act unilateral de voinţă, asupra căruia se poate reveni în perioada de preaviz, evident că o analiză a demisiei în Consiliul de Administraţie nu putea fi făcută de nimeni. Cel mult, de către demisionar, ceea ce chiar ar ţine de specializarea Cristinei Bacer în ale patologiei.

Ce s-a întâmplat din momentul semnării demisiei şi până la retragerea acesteia? Cum a dispărut „nemulţumirea doamnei manager“ invocată de Hurduzeu? Dacă doamna manager nu-i bătută cu leuca în cap, evident că nemulţumirea nu a dispărut din senin. Cine a mulţumit-o lăsându-i nemulţumirea nesatisfăcută va trebui să aibă, însă, pe conştiinţă nenorocirile care ni se arată sub managementul actual al Spitalului Judeţean.