Marcel Vela: „Există deja negocieri intense cu PMP! Varianta Băsescu – premier e exclusă!”

Liderul PNL Caraș-Severin confirmă ca posibilă varianta fuziunii prin absorbție cu PMP! Vela și-a dori chiar mai mult, unificarea întregii opoziții pentru anul electoral 2020!

Exclus recent din PMP, fostul vicepreședinte Radu Cristescu a anunțat că Eugen Tomac negociază cu Ludovic Orban „vărsarea” PMP în PNL, ceea ce ar însemna o nouă mutare importantă pe scena politică după ce Victor Ponta a început să strângă lângă el tot mai mulți dezertori din PSD. „Tomac e în negocieri cu PNL-ul. Vrea să verse partidul în PNL. El știe foarte bine că nu mai au șanse la europarlamentare și nici să intre în Parlament. Atunci au negociat cu Ludovic Orban trecerea acolo”, a declarat Radu Cristescu la DC NEWS.

Cât de plauzibilă e ipoteza lansată de fostul lider PMP am încercat să aflăm de la președintele PNL Caraș-Severin, senatorul Marcel Vela. „Există deja negocieri intense cu PMP pentru susținerea moțiunii de cenzură a PNL împotriva guvernului Dăncilă”, a spus Vela, ferindu-se să dezvăluie stadiul negocierilor cu PMP.

Senatorul cărășean a recunoscut însă că ar agrea o astfel de idee: „Având în vedere că amândouă formațiunile suntem membre ale Partidului Popular European, sunt de acord cu absorbția PMP de către PNL, ca de altfel cu unificarea întregii opoziții pentru alegerile din anul 2020”.

Traian Băsescu va juca un rol important într-o astfel de mișcare politică, dar potrivit lui Marcel Vela este exclus ca fostul președinte al României să mai ocupe vreo funcție importantă, fie ea în PNL sau în viitorul guvern. „Varianta cu premier Băsescu sau lider PNL după absorbție este exclusă din mai multe motive, dar cel mai simplu și banal este acela că, după congresul PMP, Traian Băsescu și-a anunțat public retragerea din viața politică”, a mai spus Vela pentru expressdebanat.ro.