Marcel Gușcă, noul „președinte” din Valea Domanului, amenință: CSM Școlar se retrage din toate campionatele AJF!

Lucrurile au luat-o cu totul razna în Valea Domanului. După ce s-a pus la punct moartea lentă a Metalului, acum se îngroapă și CSM Școlar! Nu intenționat, ci din prostie, amatorism și foame de bani!

Marcel Gușcă, omul care conduce galeria cunoscută la un moment dat în toată țara, Guardia Rosso-Nera, a condus grupul suporterilor reșițeni pe toate stadioanele pe care au jucat rosso-nerii. Indiferent că a fost caniculă, ninsoare sau ger năprasnic. De multe ori a umblat prin județ să facă rost de bani și alimente pentru fotbaliștii care jucau cu sigla Reșiței pe piept, dar alergau după minge cu stomacul gol. Tot Gușcă a alergat după bani și pentru o cauză nobilă, pentru viața Teodorei, o fetiță bolnavă de leucemie. Cu el în frunte, galeria a făcut pachete pentru bătrânii de la azil. Pentru toate acestea merită lăudat și apreciat, numai că, astăzi, liderul galeriei a ajuns să aibă puteri nebănuite și să stabilească efectiv destinele fotbalului reșițean. Ceea ce nu e deloc bine!

Invitat în nenumărate rânduri de primarul Stepanescu la masa negocierilor cu patronul Metalului, Gușcă a ajuns să lanseze idei și proiecte care au fost imediat puse în practică de aleșii locali. Tot Gușcă are un rol important în ceea ce se întâmplă la Metalul. El a lansat ideea unei alte echipe, iar aleșii locali l-au ascultat, fără să gândească o clipă rațional la ce presupune asta, ce abandonează și ce pun în loc. Mai nou, șeful galeriei, care mai înseamnă azi maximum 30 de tineri, se poartă ca fiind adevăratul președinte de la CSM Școlar. Tot ce spune Gușcă oficialii din acte ai clubului finanțat sută la sută de la bugetul local execută orbește. Folosindu-se mai întâi de pagina sa de Facebook, liderul GRN și-a anunțat camarazii din peluză că-i va băga în ședință pe Florea și Ciocan deoarece „clubul fanion al Reșiței” e furat de arbitri și lucrat de șefii Asociației Județene de Fotbal. În opinia lui Gușcă, AJF-ul pune piedici Școlarului pentru a favoriza în lupta pentru promovare Voința Lupac, echipă care și în sezoanele trecute ar fi fost făcută campioană a județului de alți factori decât de rezultatele din teren. Ei bine, Gușcă nu a glumit, chiar i-a chemat la masă pe Florea și Ciocan, lucru pe care l-a recunoscut chiar el pentru expressdebanat.ro: „Eu nu accept să fiu furat, nu vreau să fiu luat de prost. Merg prin ploaie, prin vânt. Nu e normal ce se întâmplă. Am avut o discuție cu conducerea, probabil că săptămâna viitoare voi sta de vorbă și cu domnul primar. Le-am cerut celor de la club să ia poziție, nu vreau să fiu luat de prost. Toate se leagă de Lupac, nu de Marga, Buchin sau alte echipe. Le-am cerut să analizeze situația”.

Șefii lui CSM Școlar au băgat la cap ceea ce le-a cerut Gușcă și au trimis următorul comunicat de presă, pe care îl redăm exact în forma primită la redacție:

Conducerea Clubului Sportiv Municipal Școlar Reșița anunță iubitorii de fotbal, că va retrage echipa de seniori (liga a IV-a) precum și echipele de copii și juniori, din campionatul organizat de Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin întrucât aceasta din urmă prin deciziile pe care le ia, dă dovadă de parțialitate, favorizând anumite echipe din campionat.

În primul rând, conducerea Clubului Sportiv Municipal Școlar Reșița, își dorește să activeze cu echipele de seniori și juniori, într-un campionat curat, în care Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin să joace rolul cuvenit, iar prin comisiile de specialitate, să ia decizii în spiritul și litera legii. De asemenea, își dorește să fie promovat spiritul de fair-play.

Referitor la decizia luată de Comisia de Disciplină întrunită pentru cazurile de indisciplină din etapa a IX-a, rezultă cu certitudine faptul că, Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin, ezită în a lua o decizie referitoare la refuzul echipei FC Voința Lupac de a intra pe teren și de a juca meciul programat  în campionat cu echipa gazdă  AS Metalul Bocșa. Tergiversarea acestui caz,  se face probabil cu un scop bine stabilit, ,,pasând”, fără temei legal și cum știu ei mai bine responsabilitatea de la Comisia de Disciplină la Comitetul Executiv din cadrul AJF CS, încercând  astfel să ,,dribleze” propriul Regulament de Organizare a Activității Fotbalistice și să ,,marchezecu ușurință chiar și din afara spațiului de joc, adică din poziție neregulamentară.

1000x100 casa brutarului

Amintim Comisiei de Disciplină din cadrul Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin, dacă se află în necunoștință de cauză faptul că, are deplină competență, conform ROAF-AJF CS, să soluționeze cazul prezentat, fiind aplicabile prevederile art.16 lit.d din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice – AJF CS, care prevede, printre altele și că  ,,Echipele nu se pot prevala de lipsa arbitrilor delegați pentru a refuza începerea jocului ………….”, fapt neînțeles de echipa din Lupac, care a fost invitată de brigada de arbitri, să intre pe teren și să inceapă jocul. Ori, neexecutarea dispozițiilor date de arbitru, în legătură cu desfășurarea regulamentară a jocului care are ca efect neînceperea jocului, se sanționează conform Regulamentului Disciplinar al AJF CS.

Conducerea Clubului Sportiv Municipal Școlar Reșița, roagă membrii afiliați ai Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin să ia atitudine, să se alăture acestui protest și să nu tolereze încălcarea voluntară a regulamentului.

În concluzie, dacă Asociația Județeană de Fotbal Caraș-Severin, în continuare nu va da dovadă de imparțialitate și  nu va respecta întrutotul propriile regulamente, ne va determina să retragem  din campionatul județean echipele clubului nostru”.

Că arbitrul Cosmin Corocan a greșit împotriva Școlarului la Moldova Nouă e foarte posibil. Cum la fel de adevărat poate fi și faptul că rezultatul meciului Metalul Bocșa – Voința Lupac ar fi putut fi deja omologat până la această oră. Vom prezenta motivele pentru care însă nu se știe nimic despre acest meci. Dar ce poate fi mai penibil pentru Reșița fotbalistică decât să se plângă de faptul că împotriva ei există o conspirație, că este furată de comuna Lupac și de alte cătune de prin județ?!

 

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla poziția Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin! 

Comments

 1. geo says:

  esti penibil d-nule reporter,politicul dicteaza si aici!!! sti si tu dar faci pe prostul!,vezi sa nu ramai asa!

 2. LuxPhotoFuchs says:

  Meciul trebuia să se dispute în 17.10.2015. Comisia de disciplină a avut loc în 22.10.2015 fără a atinge subiectul cu toate că putea lua o hotărâre sau să anunţe amânarea deciziei. Pentru conducerea CSMŞc. nu semnează nominal nimeni? E Ion Florea, pielea a 7-a? De ce atâta grabă în ameninţări?

 3. eu says:

  deranjeaza ca CSMS e pe primul loc ?

 4. GRN says:

  Noi nu spunem neaparat ca este o conspiratie impotriva noastra , noi cerem doar ca regulamentul AJF sa fie aplicat.Noi spunem ca este ciudat, ca un arbitru sa nu fie prezent la meci pe motivul pueril ca …nu s-a trezit. Interesant este ca astfel de lucruri se intampla doar la meciurile echipei din Lupac. Dupa ce in aceste 7 etape au fost mai multe probleme , galeria a solicitat conducerii clubului sa ia masuri impotriva acestot apucaturi. Era mai bine sa dam buzna pe teren la unele meciuri ?era mai bine sa mergem in fata AJF ului ? cu bun simt simt ne-am adresat conducerii clubului sa reactioneze , sa isi respecte suporterii care sunt alaturi de echipa acasa si in deplasare.
  motivele acestui articol sunt cu toate altele. scolar resita este pe primul loc , scolar resita era pe primul loc cu maximul de puncte in opt etape ,daca in scena nu intra corocan la moldova noua. scolar resita este pe primil local. scolar resita va promova in lig 3 si in urmatorii 2 ani in lig 2 . probabil ca doare la culme ca banii nostri , banii resitenilor nu mai intra in buzunarele lu rufa , nu mai intra intr-un club care nu este detinut de oras. firesc este ca banii nostri sa intre intr-un club suta la suta al orasului ,intr-un club in care majoritatea jucatorilor sunt localnici .

 5. Cristi says:

  Draga domnule Dani Stanciu.
  Cu respectul cuvenit pentru meseria dumneavoastra din ce am citit in articolul prezentat mai sus, opinia mea este aceea ca dumneavoastra va revoltati inca odata impotriva acestui club, la fel cum a-ti facut cu fiecare meci parcurs din editiile trecute. Nedumerit nu imi pot da seama de ce, dumneavoastra, persoana “neutra” va revoltati impotriva CSM Scolar in loc sa ajutati la problemele care persista in acest campionat judetean, prin articolele dumneavoastra. Cu parere de rau va spun ca am trait din teren, de partea Scolarului, zeci de meciuri conduse de fiul fostului mare arbitru Corocan, acesta avand o atitudine foarte precara asupra fiecarui meci arbitrat de dansul, in special de echipa fanion a judetului. Subliniez ca atitudinea lui fata de jucatorii ambelor echipe era una “suprema”, de a-i injosi cu prima ocazie, de a-si “bate joc” de ei si automat de a denigra calitatea meciului prin arbitrajul lui. In legatura cu echipa din Lupac “conducatorii” AJFCS ar trebui sa isi faca datoria si sa aplice acest regulament.
  Va multumesc.

 6. GRN says:

  16.c. In cazul lipsei arbitrilor delegati, echipele sunt obligate sa solutioneze lipsa acestora in cel mult 15 minute de la ora fixata pentru inceperea jocului.16.d. Echipele nu se pot prevala de lipsa arbitrilor delegaţi pentru a refuza inceperea jocului.

  aceste randuri sunt din regulamentul AJF . ce reiese din ele ? meciul trebuia jucat , lupacul a refuzat , in consecinta trebuie sa piarda meciul cu scorul de 3-0

 7. GRN says:

  16.f. În cazul neprezentării unui arbitru la teren, partida se va disputa. Locul arbitrului absent va fi luat, după cum
  urmează:
  a) dacă există arbitru calificat la teren, de către acesta (dacă sunt mai mulţi arbitri calificaţi la teren
  observatorul de joc va decide cine va oficia);
  b) dacă nu există arbitru calificat la partidele de liga a IV-a, liga a V-a şi juniori A1, observatorul / observatorii
  vor decide cine va oficia ca asistent;

 8. sorin says:

  Autorul acestui articol saracu habar nu are care este rolul lui,numai de neutralitate nu poate fi vorba.In primul rand el trebuia s-a prezinte stirea ca atare fara s-a traga el concluzi.Cat despre cloaca care colcaie la ajf-ul respectiv cred ca nu este nimic nou.Arbitrul la care se face referire a avut de unde s-a invete doar tasu a fost meserias arbitru de casa a lui Dinamo prin care s-a mentinut ca la debut l-au alergat si i-au aplicat prin judet constitutia pe bulevardul spinari pentru corectitudinea lui.In concluzie incompetenta,favoritism.

 9. alex says:

  Ce tare e poza. Zici ca e reclama de la filmul Dumb and Dumber.

 10. guscafiul@yahoo.com says:

  mai Mihaita nu te astamperi ???????????

 11. seby says:

  DANI STANCIU DACA NU AR MAI EXISTA IN MOD SIGUR VA TREBUI INVENTAT UN ALT DANI STANCIU !!! retineti mari nemernici si contestatari! Dani Stanciu este un suflu nou in tot ce se intampla real in viata politia -economica -sociala si conjuncturala in judetul nostru.DANI STANCIU ESTE EXPONENTUL REALITATII EUROPENE SI LUPTA SINGUR CA ROMANIA SA SE MODERNIZEZE.LUPTA LUI NU VA FI IN ZADAR !!!!!!!!!!!!!!!CU TOT RESPECTUL PENTRU ACEST UNIC ZIARIST IMPARTIAL PE CARE-L ARE CARAS-SEVERIN!!!!!!!!!!!!!

 12. un om liber says:

  este un ziarist fara mama si fara tata insa uneori mai depaseste limitele.

 13. eu says:

  impartial ? haha ce gluma buna faci seby. intreaba pe stanciu cum e cu ” colaborarea ” cu clubul din caransebes [ deci cu velea ] si mai intreaba pe stanciu si de ” colaborarea ” cu rufa. acest stanciu a facut praf metalu mult timp. in momentul in care a inceput ” colaborarea ” cu rufa dintr-o data rufa a devenit dumnezeu.impartial ? pai in comunicatul de presa se vorbeste de un regulament . de respectarea lui . ” impartialul ” ce face ? critica acel comunicat , critica respectarea regulamentului , critica o conducere care a dus clubul pe primul loc , critica un club care va promova in lig 3 . hai csm !

 14. suporter resita says:

  16.c. In cazul lipsei arbitrilor delegati, echipele sunt obligate sa solutioneze lipsa acestora in cel mult 15 minute de la ora fixata pentru inceperea jocului.
  16.d. Echipele nu se pot prevala de lipsa arbitrilor delegaţi pentru a refuza inceperea jocului.
  16.f. În cazul neprezentării unui arbitru la teren, partida se va disputa. Locul arbitrului absent va fi luat, după cum
  urmează:
  a) dacă există arbitru calificat la teren, de către acesta (dacă sunt mai mulţi arbitri calificaţi la teren
  observatorul de joc va decide cine va oficia);
  b) dacă nu există arbitru calificat la partidele de liga a IV-a, liga a V-a şi juniori A1, observatorul / observatorii
  vor decide cine va oficia ca asistent;
  Ce nu e clar Dani Stanciu ? Vrei sa ne astupi gura ?

 15. justice says:

  cina va impiedica sa va retrageti!!!

 16. Rechinu says:

  a fost demascat stanciu – vela , acum a venit vremea demascarii lolea – marsalic-stanciu

 17. GRN says:

  CSMS Resita – Minerul Anina 6-0 . Felicitari ambelor echipe pentru frumosul joc oferit . Hai Resita !

 18. geo says:

  seby,daca io sugi lui stanciu,nu trebuie sa stim toti!!!

 19. Suporter Resita says:

  Citat din articol – ‘Că arbitrul Cosmin Corocan a greșit împotriva Școlarului la Moldova Nouă e foarte posibil. Cum la fel de adevărat poate fi și faptul că rezultatul meciului Metalul Bocșa – Voința Lupac ar fi putut fi deja omologat până la această oră. Vom prezenta motivele pentru care însă nu se știe nimic despre acest meci. Dar ce poate fi mai penibil pentru Reșița fotbalistică decât să se plângă de faptul că împotriva ei există o conspirație, că este furată de comuna Lupac și de alte cătune de prin județ?!’ – Nu este ciudat ca AJF inca nu a luat o decizie ? Nu este ciudat ca AJF ul nu face publica foaia de joc ? Iata ca nu suntem furati doar de ” catune ‘ ci si de AJF, cum tu insuti precizezi pe finalul articolului.Clar este ca se doreste musamalizarea cazului si semnalul de alarma tras de Gusca e binevenit.

 20. Dani SATANciu says:

  Fraierilor când mă vedeți la meciuri sa fugiți. ….