Managerului Fara nu are cine să-i facă focul şi să-i taie lemnele!

Spitalul Orăşenesc Oraviţa va beneficia de două centrale noi pentru o încălzire mai ieftină şi mai eficientă, după cum au calculat consilierii locali, însă acestea vor lăsa mai degrabă saloanele reci, iar în curtea unităţii spitaliceşti se vor tăia lemne de dimineața până seara! Cel puţin aşa susţine managerul spitalului.

 

Felician Fara se plânge de situaţia spitalului pe care îl conduce, deoarece în fiecare lună datoriile depăşesc un miliard de lei, situaţie care a adus unitatea medicală în postura de a avea de doi ani conturile blocate, lucru ce împiedică până şi investiţiile absolut necesare. Tocmai pentru a diminua cheltuielile şi a eficientiza încălzirea şi alimentarea cu apă caldă a spitalului, administraţia locală a hotărât să achiziţioneze două centrale termice pe lemne. Acestea se află deja în curtea spitalului şi aşteaptă să fie montate, lucru cu care managerul Fara nu prea e de acord. Ba, mai mult decât atât, Fara a ironizat soluţia găsită de aleşii orăviţenilor.

„Primăria ne-a luat nişte centrale termice cu care eu nu am fost de acord. Lemnul nu e foarte ieftin, în al doilea rând va fi o problemă să aduci 50 sau 60 de maşini de lemn. Sunt cheltuieli cu ridicarea unui coş, cu montarea, bani pe care nu-i avem. Eu aveam altă viziune, în secolul XXI sunt alte tipuri de încălzire, bio, energetică, sunt celule fotovoltaice, panouri solare. Va fi o problemă cu încălzirea pe viitor dacă vor fi puse în funcţiune cele două centrale. De unde facem rost de cantităţi aşa de mari de lemne?! Apoi trebuie doi fochişti, trebuie toată ziua să tai la lemne, nu e potrivit pentru secolul nostru”, a comentat Felician Fara achiziţionarea centralelor pe lemne.

Administraţia locală a optat pentru încălzirea cu lemne la spital după ce aceleaşi centrale ar fi dat un randament excelent la Liceul Dragalina.

Comments

 1. Dr Enea says:

  Este tulburat
  Centrala pe motorina consuma o canistra pe ora
  Centrala pe lemne consuma un sac de lemne la opt ore
  Lemnele nu se pot fura asa usor cum se fura motorina
  Cat costa un sac de lemne
  Cat costa o canistra de motorina
  ?????????????????????????????????

 2. colombo says:

  Daca rezultatele sunt la fel ca si cea din primarie ,nasol(fochist mutilat pe viata) ,macar e spitalul aproape.