VIZITĂ DIPLOMATICĂ. Bocșa a dat startul schimburilor culturale și economice cu Republica Moldova!

Excelența sa, consulul Republicii Moldova la Timișoara, a vizitat astăzi mai multe localități din Caraș-Severin, prima oprire având loc la Bocșa, oraș care intenționează să se relanseze sub numele de „Poarta Banatului Montan”.

Consulul Silviu Sofronie a fost întâmpinat cu pâine și sare la intrarea în primărie, de o întreagă delegație a administrației publice locale. Edilul-șef Eugen Cismăneanțu a purtat o serie de discuții cu oficialul, după care, alături de acesta, a susținut o conferință de presă. „Îi mulțumesc excelenței sale pentru că ne onorează cu vizita sa și pot să vă spun că am purtat discuții interesante, care vizează linia culturală și posibilitățile de colaborare între Bocșa și Republica Moldova, astăzi fiind stabilit un prim contact cu consulatul din Timișoara. Am abordat teme economice, dar este prematur acum să discutăm despre alte detalii. Cert este că Bocșa și consulatul vor avea o relație de prietenie și sperăm ca aici să fie puse bazele unei strânse relații cu orașele pe care Excelența sa le reprezintă”, a declarat Eugen Cismăneanțu, în cadrul conferinței de presă susținute în urma întâlnirii de astăzi.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157653644592748″]

Consulul Republicii Moldova s-a simțit copleșit de frumoasa primire de care a avut parte. „Situația politică de astăzi o cunoașteți, mă refer la faptul că există două state românești, fiecare cu traseul și parcursul său. Pentru noi, noțiunea de intrarea în Uniunea Europeană este clară și sperăm ca în viitor să fim alături de România, care să ne sprijine să devenim membri ai marii familii europene”, a declarat Excelența sa, Silviu Sofronie.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Consulul Republicii Moldova la Timișoara a precizat că pentru orașul Bocșa are în plan potențiale înfrățiri cu orașe similare. „Există 3 variante de înfrățire diferite, astfel încât primăria de aici să poată alege. Vizate sunt orașele Cahul, din sudul Basarabiei, Soroca și Iedineț. Acesta din urmă are foarte multe lucruri în comun cu Bocșa, iar în opinia mea se aseamănă din mai multe puncte de vedere, de la numărul de locuitori și până la tradiții”, a concluzionat consulul.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157653636013119″]

Vizita Excelenței sale a continuat cu o deplasare la Reșița și Anina, urmând ca în perioada următoare să aibă întâlniri cu primarii din Oravița și Moldova Nouă. Consulul s-a aflat astăzi pentru a doua oară în Caraș-Severin, cu mulți ani în urmă vizitând stațiunea Băile Herculane.

tmc 640