Managerul Spitalului Județean din Reșița: „Câți oameni trebuie să mai moară?! Riscăm să ne blocăm, va fi foarte greu să facem față!”

stiri Timisoara si Resita publicitate online untitled design set 970x90 px

Waldemar Murgu se teme de un adevărat scenariu apocaliptic din cauza numărului tot mai mare de infectați cu COVID-19. Spitalele din Caraș-Severin se pot dovedi neîncăpătoare în doar câteva zile!

Cel mai mare spital din Caraș-Severin a fost obligat să sacrifice încă o secție, care a fost transformată de urgență în secție COVID-19. Numărul tot mai mare de infectări a creat panică, în condițiile în care, pentru pacienții infectați cu temutul virus, erau disponibile doar 32 de paturi. Secția COVID-19 a fost extinsă astfel la 60 de paturi. Altfel, astăzi, exista riscul ca niciun pat să nu mai fie liber!

„Vreau să trag un semnal de alarmă: trebuie să avem grijă de noi și de cei din jurul nostru! Văd acțiuni inconștiente ale unor oameni, câți oameni trebuie să mai moară pentru ca noi să conștientizăm că trebuie să luăm toate măsurile de protecție, de prevenire și de transmiterea a acestui virus? Eforturile spitalului sunt imense, atât financiare, cât și umane, dar dacă populația acestui județ nu va înțelege că toate aceste măsuri sunt în interesul nostru, al tuturor, va fi foarte greu ca spitalele să facă față! Am mărit numărul de locuri pentru pacienți COVID-19, dar cu toate aceste eforturi, la un moment dat, riscăm să ne blocăm. Să avem grijă de noi, de familiile noastre, de copiii noștri! Am dublat numărul paturilor, dar presiunea asupra personalului medical va fi imensă!”, a precizat managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița.

publicitate ziar expresb 1000x100

Astăzi, spune Waldemar Murgu, secția COVID-19, recent extinsă, e plină pe jumătate. Dacă nu s-ar fi făcut de urgență extinderea secției, subliniază managerul, n-ar mai fi fost decât două sau trei paturi și s-ar fi intrat deja în criză. Important de precizat, la ATI nu este niciun bolnav de coronavirus internat!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/