Situația epidemiologică din județul Timiș: peste 30 de anchete în desfășurare și șapte focare COVID-19

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Peste 60 de noi cazuri au fost confirmate ieri, în Timiș, iar trendul ascendent îngrijorează autoritățile. Potrivit celor mai recente date cu privire la situația din județ, există 31 de anchete epidemiologice și șapte focare active.

În total, 169 de persoane, confirmate COVID-19, sunt internate, dintre care nouă se află în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă. 134 de cadre medicale au contactat SARS-Cov-2, iar în total, 67 de timișeni au pierdut lupta cu virusul și au decedat.
DSP anunță că au fost închise trei focare epidemiologice, iar active mai sunt doar șapte. Este vorba despre compania Smithfield, cu 174 de angajați infectați, zona Făget, Spitalul de Psihiatrie Gătaia (12 cazuri), un spital privat (6 cazuri), firma Zoppas din Sânnicolau Mare (3 cazuri), o comună (11 cazuri) și un centru de îngrijiri paleative. Despre ultimele două focare nu au mai fost oferite alte informații. Comuna la care se face referire este cel mai probabil Gottlob. Au fost declarate stinse focarele de la Spitalele CF și Municipal, dar și unul izbucnit într-o firmă din județ.

2.396 de teste au fost efectuate, în centrele din județ, până ieri.