Robu şi Dobra urcă de mână în turnul de control de pe Aeroportul „Traian Vuia”!

po 1000x100px (3)
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)
explo 1000x200

Iniţiativa depusă de Alfred Simonis şi colegii săi din Parlament pentru ca Aeroportul Internaţional Timişoara să fie transferat către autorităţile locale şi judeţene a trecut ieri de Senat. Deşi mai nicicând nu sunt la unison, Călin Dobra, preşedintele CJT, şi Nicolae Robu, primarul Timişoarei, au salutat ambii măsura.

Mai mult, Călin Dobra a precizat că nu vor fi neînţelegeri cu Primăria în administrarea aeroportului şi că scopul trebuie să fie unul comun, dezvoltarea lui. Şeful CJT este conştient că situaţia financiară a aeroportului nu este deloc una roz, din cauza crizei generate de pandemie, dar s-a arătat optimist şi a spus că este doar una temporară.

,,Mi se pare normală această trecere şi este şi justificată ideea ca aeroportul să fie în subordinea Consiliului Judeţean, pentru a gestiona activitatea acestuia şi de a asigura condiţii cât mai bune pentru operatori, astfel încât să avem posibilitatea să dezvoltăm activitatea atât din punct de vedere al pasagerilor, cât şi al transportului de mărfuri. Nu cred că vor fi neînţelegeri cu Primăria, pentru că toţi avem un interes comun, acela de a dezvolta aeroportul. Legat de pandemie, aceasta este situaţia. Nu prea avem ce face, dar la un moment dat vom putea depăşi şi acest moment neplăcut şi vom putea relua activităţile aviatice”, a precizat Călin Dobra pentru Express de Banat.

expresb 1000x100

La rândul său, Nicolae Robu a explicat că măsura este una benefică şi nu a omis să spună că o astfel de iniţiativă a avut şi el la începutul primului mandat. În cele din urmă a concluzionat că interesul comun primează, indiferent de partidul care acum a propus proiectul şi a mărturisit că l-a îndemnat pe Marilen Pirtea să-l voteze.

„Am insistat să se facă această trecere la începutul primului meu mandat de primar. Iniţiativa de acum practic reia ideea de atunci şi în Senat s-a votat ca 40% din acţiuni să revină Consiliului Local, 40 % Consiliului Judeţean şi 20 % Fondului Proprietatea. Eu sunt mulţumit. Un aeroport este un obiectiv care nu trebuie tratat politic. El trebuie să fie folosit pentru binele cetăţenilor, indiferent de opţiunile lor, de simpatiile lor, de apartenenţa activă la o structură sau alta. Este important să fie la aceste instituţii, la Consiliul Local, Consiliul Judeţean, dincolo de culoarea politică dintr-o perioadă sau alta a acestor instituţii. Chiar dacă propunerea a fost relansată de PSD, consider că este o idee bună şi chiar i-am spus domnului rector Marilen Pirtea că trebuie votat pentru acest transfer”, a afirmat Nicolae Robu.

1000 x 200 gif
upt 1000x100