Managementul Doinei Frunzăverde a fost perfect! Alții au condamnat „Eftimie Murgu”!

Rectorul UEM nu are nimic să-și reproșeze legat de modul în care a manageriat universitatea și indică adevărații vinovați pentru buzunarele goale ale profesorilor universitari de la Reșița!

Fuziunea universității de pe Bârzava cu Universitatea de Vest din Timișoara este singura variantă prin care Reșița se mai poate lăuda cu învățământ superior. Cel puțin așa susțin cele mai multe voci, întărite și de situațiile contabil-financiare puse la dispoziție sau legate de numărul în scădere semnificativă al tinerilor care aleg să-și modeleze viitorul la „Eftimie Murgu”. Există și opozanți ai ideii de fuziune, însă într-o proporție mult mai mică. De ce s-a ajuns în situația de față, de ce fuziunea e singura soluție, și nu păstrarea identității universității reșițene a explicat chiar rectorul din ultimii opt ani, Doina Frunzăverde.

Aceasta a dat asigurări că a făcut toate cele necesare pentru a reduce pe cât posibil cheltuielile și că s-a luptat pentru menținerea salariilor la un nivel decent și care să respecte prevederile legale, fiind obligată la acestea de numărul în scădere semnificativă a celor înscriși pentru a frecventa cursurile UEM. „Vă spun sincer că din punct de vedere managerial nu am ce să-mi reproșez, pentru că ne-am străduit mai ales în acești doi ani la suplimentări de buget care ne-au adus să fim universitatea din România cu cea mai mare suplimentare de buget  din fondurile de dezvoltare instituțională. Am lucrat peste zece ore în școală și am avut în vedere, am analizat, am cântărit atunci când am luat măsuri strategice toate rapoartele Consiliului Național al Finanțării în Învățământul Superior și tot ceea ce se poate previziona vizavi de numărul de studenți. Există multe alte universități în situația noastră care nu se pot lăuda că au redus cheltuielile materiale la jumătate, iar această reducere s-a făcut printr-o monitorizare permanentă și prin măsuri de reducere care mai mult de atât nu se poate face”, a explicat rectorul UEM.

Potrivit Doinei Frunzăverde, la „Eftimie Murgu” s-a redimensionat la un moment dat echipa administrativă pentru a se reduce cheltuielile, chiar dacă locul celor plecați e greu de substituit. Nu mai puțin de 12 persoane ar fi plecat din zona administrativă, iar acum s-a ajuns ca anumite secretare să țină două posturi. „Am propus și reducerea salariilor în urmă cu șase luni și trebuie să vă spun că s-au împotrivit, că nu se poate face așa ceva decât cu acordul angajatului. S-au respectat Legea Educației și legile privind salarizarea atunci când s-au stabilit salariile. Suntem într-o situație pe care nu a dorit-o nimeni, care s-a prefigurat în ultimii ani. La universitatea din Reșița încă din 2012 au apărut problemele, dar am avut resurse extrabugetare suficiente. În 2013-2014, fără intervenția majoră a Ministerului Educației nu am fi putut ajunge în acest moment”, a mai spus rectorul.

Doina Frunzăverde a concluzionat că Legea Educației și metodologia de finanțare a universităților au adus „Eftimie Murgu” în situația grea de astăzi și nimic altceva.

 

„Un singur lucru l-aș fi făcut altfel, nu mi-aș fi irosit opt ani în felul în care mi i-am irosit. Sunt de 25 de ani cadru didactic la această universitate și nu mi-aș putea închipui ca vreodată să lucrez în altă parte sau ca această universitate să nu mai existe” – Doina Frunzăverde, rector UEM

Comments

 1. […] Rectorul UEM nu are nimic să-și reproșeze legat de modul în care a manageriat universitatea și indică adevărații vinovați pentru buzunarele goale ale profesorilor universitari de la Reșița! Fuziunea universității de pe Bârzava cu Universitatea de Vest din Timișoara este singura variantă prin care Reșița se mai poate lăuda cu învățâmânt superior. Cel puțin așa susțin cele mai multe voci, întărite și de situațiile contabil-financiare puse la dispoziție sau legate de numărul în scădere semnificativă al tinerilor care aleg să-și modeleze viitorul la “Eftimie Murgu”. Există și opozanți ai ideii de fuziune, însă într-o proporție mult mai mică. De ce s-a …mai multe stiri […]

 2. […] Fuziunea universității de pe Bârzava cu Universitatea de Vest din Timișoara este singura variantă prin care Reșița se mai poate lăuda cu învățământ superior. Cel puțin așa susțin cele mai multe voci, întărite și de situațiile contabil-financiare puse la dispoziție sau legate de numărul în scădere semnificativă al tinerilor care aleg să-și modeleze viitorul la „Eftimie Murgu”. Există și opozanți ai ideii de fuziune, însă într-o proporție mult mai mică. De ce s-a Sursă știre […]

 3. betivani says:

  Ciroza ne mai scapa de voi! 70de profi cu 70de secretare, asta e UEM. Nu te mai lasa legea 1 sa faci SRL de diplome? Suparata?

 4. valeriu says:

  De ce naiba nu se cloneaza asemenea elemente “valoroase”

 5. Dan says:

  Pana si in Africa un astfel de scandal ar fi dus la demisia in secunda doi a managerului indiferent de institutie…daca nu sti ce se intampla in ograda ta esti nedestept daca sti… esti hot , ambele cazuri implica in virtutiile unui bun simt elementar demisia …

 6. Podsekalnikov says:

  Doamna Frunzaverde, suntem satui pana peste cap de managementul dv. si a altora asemenea. Suntem satui de managementul orasului, drumurilor, economiei, satatatii, etc. Sunteti incompetenti doamna, sunteti falimentari prosti si lacomi, duceti-va dracului cu totii.