OFICIAL. Notarul public corupt e propus pentru arestare preventivă!  

Notarul public din Ramna, care a tras în piept zeci de clienți în afaceri frauduloase cu terenurile morților, este reținut în prezent pentru șmenurile derulate pe raza comunei Berzovia. Astăzi, ajunge în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpaţilor Keller Wanda Kuki (notar public) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la înşelăciune, fals intelectual şi abuz în serviciu, dar și a lui Racolța Gheorghe, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la abuz în serviciu.

Inculpaţii urmează a fi prezentaţi, în cursul zilei de astăzi, cu propunere de arestare preventivă în fața judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Timişoara.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat că începând din primăvara anului 2013 inculpatul Racolţa Gheorghe, în calitate de mandatar al unor persoane vătămate, a achiziţionat terenuri agricole pe raza comunei Berzovia, judeţul Caraş-Severin, în baza unor acte false întocmite cu complicitatea notarului public Keller Wanda Kuki, inducând astfel în eroare reprezentanţii persoanelor vătămate.

Prejudiciu de sute de mii de lei

Prejudiciul astfel cauzat, în valoare de 531.890 lei, reprezintă sumele pe care inculpatul le-a primit în vederea achiziţionării acestor terenuri, cu privire la care s-a stabilit ulterior că au mai fost vândute altor persoane.

Astfel, la cabinetul inculpatului Keller Wanda Kuki au fost încheiate promisiuni de vânzare-cumpărare, procuri speciale, contracte de vânzare-cumpărare, declaraţii de încasare a preţului, deşi vânzătorii fie nu mai erau în viaţă, fie nu au fost prezenţi şi nu au semnat actele respective, acestea fiind semnate în fals de inculpatul Racolţa Gheorghe sau de alte persoane.

De asemenea, întrucât în cursul lunii martie 2014, legislaţia privind vânzarea terenurilor agricole extravilane s-a modificat, fiind necesară o adeverinţă privind îndeplinirea formalităţilor exercitării dreptului de preempţiune, inculpatul Racolţa Gheorghe a convenit cu notarul public Keller Wanda Kuki să modifice o parte din actele întocmite şi să înlocuiască registrul notarial în care acestea erau trecute cu alte acte, respectiv să întocmească promisiuni de vânzare-cumpărare antedatate, care nu au fost semnate de vânzători, ci de către acesta din urmă.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, spun procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.

 

 

 

Comments

  1. […] Notarul public din Ramna, care a tras în piept zeci de clienți în afaceri frauduloase cu terenurile morților, este reținut în prezent pentru șmenurile derulate pe raza comunei Berzovia. Astăzi, ajunge în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpaţilor Keller Wanda Kuki (notar public) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la înşelăciune, fals intelectual şi abuz în serviciu, dar și a lui Racolța Gheorghe, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la …mai multe stiri […]

  2. […] Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpaţilor Keller Wanda Kuki (notar public) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la înşelăciune, fals intelectual şi abuz în serviciu, dar și a lui Racolța Gheorghe, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la Sursă știre […]