FOTO. Atenție, fantomele au invadat Reșița!

Grupuri de vrăjitoare, vampiri și chiar vikingi au fost prezente în această seară în oraș, la tot pasul. Asta, pentru că a mai rămas puțin până la înfricoșătoarea zi de Halloween, atunci când sărbătoarea de origine celtică, răspândită în multe din țările occidentale, își face cutremurător apariția.

Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit Riky Priki au fost printre primii care și-au pus costumele și au plecat să sperie oamenii, dar și să primească multe dulciuri pentru efortul pe care l-au depus. Două grupe mari ale instituției de învățământ, formate din aproximativ 50 de copii și coordonați de o armată de educatoare, au urcat pe scena Sălii Lira a Liceului de Artă „Sabin Păuța”, unde s-au dat în spectacol, în aplauzele celor mari.

„Acțiunea de astăzi se desfășoară în cadrul proiectului Vorbim, comunicăm, prietenii legăm, care este un proiect regional, aprobat de Ministerul Educației și Cercetării Naționale în Calendarul Activităților Educative Regionale 2015. Scopul este de învățare a tradițiilor unui alt popor, copiii studiind, de altfel, limba engleză, în cadrul activităților derulate la clasă, a declarat prof. Alina Cocoș, coordonatorul proiectului.

Cadrele didactice au făcut vrăji alături de toate personajele înspăimântătoare, dar extrem de haioase care s-au aflat pe scenă. Spre surprinderea celor mici și în aplauzele celor mari, acestea au ieșit ca la carte după rostirea cuvintelor magice „Abracadabra sau „Hocus Pocus”.

„Noi spunem că acțiunea a fost una frumoasă, mai ales că deja este una cu tradiție pentru Riki Priki. Cei mici și, în egală măsură, cei mari, întrucât costumația a fost obligatorie, au avut ocazia să ia parte la o sărbătoare caracteristică altor țări. Bineînțeles, nelipsite au fost dulciurile. De altfel, grădinița noastră a derulat în ultima lună o serie întreagă de activități de amploare, dar cea mai mare bucurie este că mâine e ultima zi de școală înainte de vacanța dedicată preșcolarilor și școlarilor din ciclul primar, a declarat prof. Anca Bejenariu pentru Express de Banat. La finalul evenimentului, cele mai frumoase costume, cele mai haioase personaje și cele mai reușite „sculpturi” în dovleci au fost premiate. Niciun copil însă n-a plecat acasă fără diplomă!

Teatrul de păpuși pentru preșcolarii din mediul rural sau „Sărbătoarea Recoltei”, din cadrul Proiectului județean „Bogățiile toamnei” sunt doar câteva dintre acțiunile care au scos în evidență talentul preșcolarilor extrem de activi de la Riki Priki.

După scurta vacanță de o săptămână încep pregătirile intense pentru lumea de basm a sărbătorilor de iarnă.

 

Comments

  1. […] Grupuri de vrăjitoare, vampiri și chiar vikingi au fost prezente în această seară în oraș, la tot pasul. Asta, pentru că a mai rămas puțin până la înfricoșătoarea zi de Halloween, atunci când sărbătoarea de origine celtică, răspândită în multe din țările occidentale, își face cutremurător apariția. Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit “Riky Priki” au fost printre primii care și-au pus costumele și au plecat să sperie oamenii, dar și să primească multe dulciuri pentru efortul pe care l-au depus. Două grupe mari ale instituției de învățământ, formate din aproximativ 50 de copii și coordonați de o armată …mai multe stiri […]

  2. […] Preșcolarii de la Grădinița cu Program Prelungit “Riky Priki” au fost printre primii care și-au pus costumele și au plecat să sperie oamenii, dar și să primească multe dulciuri pentru efortul pe care l-au depus. Două grupe mari ale instituției de învățământ, formate din aproximativ 50 de copii și coordonați de o armată Sursă știre […]