Jumătate de milion de euro pentru protecție!

După ce în anii trecuți inundațiile au făcut ravagii în zona Dunării, reprezentanții administrației publice locale s-au pus pe scris proiecte cu finanțare europeană sau chiar pe alocat bani din bugetul propriu, astfel încât să îi protejeze pe oameni.

Unul dintre cele mai valoroase proiecte care se derulează în zona de Clisură a Dunării se ridică la jumătate de milion de euro și prevede realizarea unui mal de apărare în zona Divici-Pojejena. Banii ajung la comunitatea locală printr-un proiect european scris în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia. Și forul județean contribuie la implementarea acestuia.

„Consiliul Județean Caraș-Severin furnizează contribuția proprie în cuantum de 2 la sută, reprezentând 9.681,60 de euro din bugetul total eligibil”, potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre, propus de președintele de la Palatul Administrativ, Sorin Frunzăverde. În plus față de contribuția mini-parlamentului cărășean, și Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului participă la finanțare cu 13 la sută din valoare.

Proiectul este scris în parteneriat cu municipalitatea Veliko Gradiște și are ca obiective executarea studiilor privind realizarea apărării de mal în zona Divici-Pojejena, selectarea celor mai adecvate soluții tehnice în concordanță cu principiile dezvoltării durabile, dar și stabilirea impactului asupra mediului.

Comments

  1. angel_radios says:

    pentru protectie, folositi prezervativul! http://www.gayromania.ro/jargon_gay.html