Intenții controversate de reorganizare a centrelor de permanență

După ce au fost închise şi redeschise în vara anului trecut, centrele de permanenţă din Caraş-Severin s-ar putea să sufere o altă modificare. Pacienţii ar putea afla mult mai repede de ce suferă.

Centrele din Bocşa, Bozovici şi Anina ar putea fi transformate în centre multifuncţionale, potrivit unei intenţii a Ministerului Sănătăţii. Întrucât stabilirea unui diagnostic durează în jur de zece zile la oraş, iar la sate bolnavii trebuie să aştepte chiar şi trei luni, Ministerul Sănătăţii caută metode de finanţare şi dotare a centrelor cu aparatură modernă pentru ca medicii să poată pună un diagnostic exact, fără ca pacienţii să fie trimişi la medicii specialişti şi purtaţi pe drumuri săptămâni întregi.

Ce spun oficialii din județ

Acest lucru nu este posibil legal, sunt de părere reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, care susţin că centrele de permanenţă reprezintă asocieri între persoane juridice private. „Centrele de permanenţă sunt nişte entităţi private, lucrează în asistenţă primară, cea de familie, iar centrele multifuncţionale reprezintă asistenţa medicală de specialitate. Eu aş trage o linie de demarcaţie între nişte dorinţe bune şi nişte posibilităţi legale”, explică directorul adjunct al DSP, dr. Radu Albotă.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Centrele de permanență din Caraș-Severin au fost înfiinţate la sfârşitul anului 2011 ca să suplinească desființarea spitalelor din localitățile Bozovici, Anina și Bocșa.

Transformarea va fi aplicată în întreaga ţară, aceasta având la bază actualul sistem de funcționare.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/