Mai cade un primar înainte de termen! Ilie Canea este suspendat din funcție

 

Prefectul de Caraș-Severin a decis în această săptămână să îl suspende din funcție pe edilul-șef al comunei Lăpușnicel, astfel că locul său va fi luat viceprimarul localității.

Decizia Instituției Prefectului vine în urma Raportului de evaluare al Agenției Naționale de Integritate prin care s-a constatat încălcarea legislației privind regimul conflictelor de interese de către Ilie Canea, primarul comunei Lăpușnicel. Atribuțiile acestuia vor fi exercitate, de drept, de viceprimarul comunei.

„Ordinul poate fi atacat la instanța de contencios administrativ în termen de zece zile de la comunicare”, precizează oficialii Instituției Prefectului Caraș-Severin.

De ce l-a tras ANI de mânecă?

Inspectorii Agenției Naționale de Integritate vorbesc despre conflict de interese administrativ și penal și fals intelectual în ceea ce-l priveşte pe Ilie Canea.

„Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă și penală, precum și săvârșirea infracțiunii de fals intelectual. Ilie Canea a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală, întrucât, în perioada exercitării funcției de primar, a semnat un contract de concesionare cu societatea în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat, începând cu data de 25 noiembrie 2011, realizând, astfel, un beneficiu indirect pentru sine. Prin semnarea contractului de concesionare, persoana evaluată a obținut un preț mai mic decât valorea orientativă pe piață la nivelul anului 2011, respectiv aproximativ 80 – 100 Euro/mp, prezumându-se, astfel, beneficiul pentru sine. Mai mult decât atât, prețul chiriei nu a fost modificat de la semnarea contractului până în prezent, neexistând acte adiționale încheiate la contract”, informa ANI încă din 2014.

Legea spune că primarii sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul I.

Mai grav este însă că, la data semnării contractului de concesionare, respectiv 10 septembrie 2011, societatea comercială în cadrul căreia edilul-şef deține calitatea de asociat nu era încă înființată. Firma a fost înregistrată la Registrul Comerțului două luni mai târziu, ceea ce atrage răspunderea penală a primarului.

Alesul local a fost trimis în judecată pentru faptele sale, a pierdut procesul cu ANI la Curtea de Apel Timișoara și nu a făcut recurs la ICCJ. Poate ataca la Tribunalul Caraș-Severin decizia prefectului în termen de zece zile. Canea deține funcția de primar al comunei Lăpușnicel din 2000.

Comments

 1. Mars says:

  Mars dracu de libidinos la puscarie!!! DNA RIDICATIIIII AVERILEEEEE!!!! Jeg imputit cu tot cu fiusu la puscarie zdrentelor!!!!

 2. IONUT says:

  VEZI-TI TU BALENO CU OCHELARI (MARS) DE TREABA TA,UITA-TE LA TINE IN GRADINA SI LA VENITURILE VOASTRE NECUVENITE,DUPA ACEEA POTI COMENTA DE MUNCA LU ALTI.MONSTRI IMPUTITI TIE GRIJA DE PROBLEMELE LOR NU LE VEZI PE ALE TALE.FIUSU A OFERIT LOCURI DE MUNCA LA OAMENI.

 3. alexandru nemoianu says:

  Ionut ar trebui sa invete sa scrie.Sta rau de tot.Mai bine desena ceva.
  Cand va fi aruncat afara si ‘primarele” din Prigor?Pavel Verindean a luat mita, a fost condamnat;afara cu el!

 4. IONUT says:

  DESTEPTII VO FACUT MAMICUTA VOASTRA.