Nicuşor Vasilescu: „E totul în regulă. Am acționat în slujba cetățeanului!”

Procurorii, ofiţerii DGA şi mascaţii au descins în această dimineaţă în Primăria Băile Herculane şi la oameni de afaceri, incriminate fiind mai multe schimburi de terenuri şi tranzacţii imobiliare.

 

Primarul Nicuşor Vasilescu a declarat pentru expressdebanat.ro că din punctul său de vedere toate schimburile sau vânzările de terenuri şi imobile ale oraşului s-au făcut perfect legal. „Se verifică anumite schimburi de terenuri, contracte de vânzări de terenuri, în special pe zona Centrului Istoric, schimburile făcute între primărie şi Valeriu Verbiţchi. E vorba în special de terenurile de sub clădirile acestuia, cum ar fi Baia Neptun. Asta mi s-a cerut deocamdată. Se verifică documente. Eu spun că e totul în regulă. Eu ştiu că am acţionat în slujba cetăţeanului până acum. Dacă am luat o hotărâre, am luat-o pentru comunitate. Anchetatorii îşi fac datoria, s-a procedat în cel mai corect mod. Probabil că vor fi şi persoane audiate. Deocamdată ni se cer documente pe care noi le punem la dispoziţia anchetatorilor. Bineînţeles că le vom oferi toate răspunsurile pe care dumnealor le solicită”, a declarat primarul Vasilescu.

În vara anului trecut, în Consiliul Local Băile Herculane au existat discuţii aprinse pe tema schimburilor de terenuri. Primarul Nicuşor Vasilescu a fost acuzat atunci că vrea să vândă oraşul. „Trag un semnal de alarmă, primăria poate intra în insolvență! Ba, mai mult, vom fi nevoiți să cerem intrarea în insolvență dacă nu ne achităm datoriile, dar Consiliul Local preferă circ și bătălii politice nejustificate. Unii consilieri au făcut afirmații cum că eu aș vinde orașul. O prostie! Este absolut necesar să valorificăm aceste terenuri sau alte proprietăți ale Consiliului Local pentru a putea ieşi din impas. Asta este varianta de a obține un venit, pentru că în toți acești ani nu am luat chirie, impozit sau taxe pe suprafeţele respective. Practic, obținem ceva de pe aceste terenuri de pe care până acum nu obțineam nimic. Eu propun un minim de 20 de euro/mp și am sperat că vor înțelege cei din consiliu. Voi încerca și personal, dar transparent, să obțin mai mulți bani”, explica atunci primarul Vasilescu.

Edilul-şef explica faptul că nu exista o altă variantă pentru oraş şi că în discuţie erau în principal terenuri ale administraţiei publice locale aflate sub clădirile unor privaţi. Cu alte cuvinte, terenuri care oricum nu puteau fi puse în valoare sub o altă formă. „Nu vând terenurile orașului. Eu m-am luptat pentru a dobândi aceste terenuri, ştiţi foarte bine disputele mele cu Iosif Armaş, dar sunt situații care trebuie rezolvate. Eu am venit cu aceste propuneri, cer Consiliului Local de la începutul anului să vină cu propuneri pentru redresarea situației financiare care este creată de datoriile preluate, datoriile moștenite din 2008”, a mai spus atunci primarul din Herculane.

Comments

  1. sandu says:

    e foarte-n regula totul!