Mafia imobiliară a plătit șpagă în Tribunalul Caraș-Severin și a vândut Reșița la bucată!

SC Drumuri și Poduri, CET-ul sau Prescomul sunt doar câteva dintre societățile prăduite efectiv de băieții isteți și vândute mai departe pe bani grei. Totul, cu complicitatea lichidatorilor, evaluatorilor, notarilor și, cel mai grav, a judecătorilor corupți!

 

Cele mai multe dintre afacerile strigător la cer de dubioase îl au în spate pe Ion Tudor, controversatul lichidator acuzat că a făcut jaf la drumul mare nu numai în Reșița, ci și în multe alte localități din țară. Dar nu e singur! Și alți colegi lichidatori au intrat în jocuri periculoase! Revenind la Tudor, acesta a inițiat un adevărat grup infracțional specializat în comiterea de infracțiuni economice. Dar nu orice banalități, ci infracțiuni specifice mafiei, prin care terenuri, clădiri și bunuri de mare valoare au fost preluate la preț de nimic și vândute mai departe la valori de zeci de ori mai mari decât cele de achiziție. Astfel de operațiuni au fost realizate cu sprijinul evaluatorilor, notarilor publici și judecătorilor sindici. Ion Tudor nu s-a chinuit să corupă pe oricine, ci chiar pe președintele Secției a II-a Civilă de la Tribunalul Caraș-Severin, cea de Contencios, Administrativ și Fiscal!

gif card de energie dacus 1000x100

„Avându-se în vedere că activitatea infracțională derulată de către gruparea infracțională viza și obținerea unor imobile ale firmelor în insolvență prin intermediul unor societăți comerciale controlate de către membrii grupării infracționale, inculpatul Ion I. Tudor a făcut demersuri spre a racola un judecător sindic care să admită cererea de intrare în faliment a societăților cu privire la care era deschisă procedura insolvenței, unde era desemnată în calitate de administrator judiciar una dintre societățile civile de practicieni în insolvență, controlate de către inculpatul Ion I. Tudor, sau după caz să confirme măsurile luate de către acesta din urmă în cursul procedurilor de insolvență. Întrucât inculpatul Tudor urmărea să înstrăineze bunuri ale debitorilor, în frauda intereselor creditorilor, avea interes de a avea concursul judecătorului sindic în cauzele de pe rolul Tribunalului Caraș-Severin în care acesta a fost desemnat lichidator judiciar, astfel că l-a racolat pe inculpatul Nicușor Maldea, judecător în cadrul acestei instanțe, la momentul respectiv președinte al Secției a II-a Civilă, Contencios, Administrativ și Fiscal, spre a sprijini activitățile grupării infracționale”, au explicat procurorii DIICOT.

Judecătorul Maldea, spun procurorii, a luat șpagă bani grei pentru a-i face jocurile lui Tudor, dar despre fostul magistrat se vorbește că ar fi implicat în multe alte combinații periculoase. Nu numai cu Tudor! Acesta ar fi soluționat cel puțin dubios o mulțime de alte dosare, iar despre legăturile sale cu evaluatori, notari și lichidatori, dar și cu lumea interlopă, se discută de mai multă vreme. Despre Tudor există deja date concrete. Printre altele, s-a reţinut că, începând cu anul  2009,  Ion Tudor, practician în insolvență, a inițiat constituirea unui grup infracțional cu scopul de a eluda plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului. „Inițierea constituirii grupului a fost favorizată de faptul că împreună cu tatăl său, inculpatul Tudor M. Ion, și sora sa, inculpata Berar Loredana-Ioana, dețineau calitatea de asociat sau/și administrator în mai multe societăți comerciale care aveau ca obiect de activitate prestări servicii (contabilitate, arhivare, recuperări creanțe etc.), precum și aceea de asociat coordonator în cadrul unor societăți civile profesionale de reorganizare/lichidare a unor societăți comerciale cu privire la care au fost declanșate procedurile de insolvență sau ulterior faliment. Pentru a putea să își atingă scopul urmărit, inc. Tudor I. Ion a urmărit atragerea unor persoane care dețineau calitatea de administrator ale unor societăți comerciale, cu scopul ca aceste entități juridice să fie utilizate fie pentru a emite facturile fictive care să justifice majorarea artificială a cheltuielilor și implicit deducerea de TVA, fie pentru a putea retrage sume importante de bani provenite din lichidarea unor societăți aflate în insolvență ori a bunurilor acestora valorificate către firmele din grup, așa fiind explicată existența firmelor unde calitatea de administrator aparține inculpaților BRÎNDA Cristinel și Oancea Călin-Nicolae”, au explicat procurorii DIICOT.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/