Începe procesul lui Stepanescu! Șanse mici să evite pușcăria!

Tribunalul Caraș-Severin a constatat ieri că este competent să judece dosarul de corupție al fostului primar al Reșiței, care și-a manifestat dorința de a rămâne în vila sa din Timișoara, în arest la domiciliu!

Instanța a respins excepţiile formulate de Stepanescu prin avocatul Viorel Paşca și a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul emis de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara. Mihai Stepanescu va fi judecat pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, aflate în situaţia concursului real. Alături de el, Stelian Tăune va răspunde în fața legii pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, iar Antonia Şandru pentru comiterea infracţiunii de complicitate la luare de mită. Tribunalul a dispus începerea judecăţii cauzei la data de 18 februarie, când e foarte posibil să fie și ultimul termen de fond, toți inculpații recunoscând comiterea faptelor, astfel că nu mai sunt probe de administrat.

Instanța a mai constatat ieri legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a arestului la domiciliu luată faţă de inculpatul Stepanescu pe o durată de 30 zile, începând cu data de 28 ianuarie 2016 până în data de 26 februarie 2016, inclusiv. Fostul edil al Reșiței a fost chiar el de acord cu măsura arestului la domiciliu, nesolicitând o măsură preventivă mai blândă.