Lupta cu gunoaiele continuă la Orșova. Deșeurile au rupt barajul flotor de pe râul Cerna

Un baraj flotor din amonte de podul de la Coramnic din județul Mehedinți a cedat în urma presiunii deșeurilor și a buștenilor de mari dimensiuni veniți din amonte. Barajul fusese montat pe râul Cerna de Administrația Bazinală de Apă Banat pentru a opri deșeurile.

Potrivit autorităților, în noaptea de duminică spre luni barajul flotor din amonte de podul de la Coramnic a cedat în urma presiunii deșeurilor și a buștenilor de mari dimensiuni veniți din amonte. Acesta fusese montat de Administrația Bazinală de Apă Banat cu scopul de a opri peturile și materialul lemnos de mici dimensiuni să ajungă în aval.

O parte din deșeurile acumulate și transportate în ultimele de zile de viituri curg spre Dunăre și spre acumularea Porțile de Fier. Din acest motiv, operațiunea de curățare a râului Cerna este îngreunată.

CITEȘTE ȘI: Gunoaiele din Caraș-Severin au blocat râul Cerna în Orșova!

1000x100 casa brutarului
expresb 1000x100

Echipele Administrației Bazinale de Apă Banat (ABA Banat), împreună cu cele ale Administrației Bazinale de Apă Jiu (ABA Jiu) – Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinți au ajuns în zonă și colectează deșeurile de pe maluri și din cursul de apă. Operațiunea se efectuează manual, din barcă.

Buștenii de pe râu nu pot fi colectați din barcă și vor ajunge la acumularea Porțile de Fie. Funcționarea hidrocentralei nu este pusă în pericol. Acțiunea de curățare va ține cel puțin trei zile.