Vaccinarea personalului medical continuă în Caraș-Severin. 650 de doze au ajuns astăzi în județ

Procesul de vaccinare din faza I continuă în spitalele din Caraș-Severin. Sute de doze au ajuns în județ pentru personalul medical care și-a exprimat dorința de a se imuniza.

A patra tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech a ajuns astăzi în România. Din 150.150 de doze, Centrul Regional de Distribuție Timișoara a primit 11.700 doze. De aici, 650 de doze au fost repartizate la DSP Caraș-Severin pentru a continua imunizarea personalului din domeniul medical și de asistență socială.

Spitalul Județean de Urgență Reșița a primit astăzi 360 de doze de vaccin anti-COVID-19. Vaccinarea personalului medical a început puţin după ora 9.00, iar întregul proces a decurs normal.

După ce săptămâna trecută a fost imunizat personalul medical din secţiile Unităţii de Primiri Urgenţe, Anestezie şi Terapie Intensivă, Anatomie Patologică, Pneumologie, Boli Infecţioase, precum şi cel al Centrului de Hemodializă, începând de astăzi se vor vaccina cadrele medicale din secţiile Cardiologie, Radiologie şi Imagistică Medicală, Pediatrie, Chirurgie, Urologie, Laboratorul de Analize Medicale, Medicină Internă I, Urologie, Diabet şi ORL.

Printre cei care s-au imunizat astăzi s-a numărat și managerul Alina Stancovici. „Vaccinarea la Spitalul Județean de Urgență din Reșița a început încă de săptămâna trecută. Rândul meu a venit abia astăzi pentru că am considerat absolut firesc ca personalul medical din linia întâi să se vaccineze în prima săptămână. un spital nu poate funcționa fără medici și acest lucru trebuie să îl înțelegem cu toții. Managerul oricând poate să fie înlocuit, nimeni de altfel nu este de neînlocuit, dar într-un spital personalul medical este cel mai important. Sănătatea este o garanție a unei vieți normale”, a declarat managerul.

Tot astăzi s-a imunizat și Raluca Cornean, medic specialist al Compartimentului de Hematologie. „Mă bucur că a venit ziua să fac vaccinul aici, la Reșița, alături de colegii mei. Nu m-a durut, nu am nicio reacție adversă, mă simt foarte bine. Încurajez pe toată lumea să facă vaccinul, să aibă încredere în medicină, în noi, în știință, la urma urmei”.

Tot în aceste zile va fi imunizat, în cadrul centrului de vaccinare amenajat în incinta Staţionarului I al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, conform programării, şi personalul medical din reţeaua de medicină de familie, medicină şcolară şi asistenţă medicală comunitară, personalul din laboratoare, farmacii şi alţi lucrători din domeniul sănătăţii, precum şi personalul din serviciile stomatologice şi cel de pe ambulanţă.

Dintr-un total de 1.178 de angajați de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, 621 și-au dat acordul pentru imunizare.