Peste 360 de sancțiuni aplicate în weekend de polițiști pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Amenzi de aproape 40.000 de lei au fost aplicate de polițiști în acest final de săptămână pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului. Nu au lipsit petrecerile ai căror participanți au fost și ei amendați.

În acest sfârșit de săptămână au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, în stațiunile montane, în trafic, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona lăcașelor de cult, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

În Caraș-Severin au participat în total 416 efective. Au fost verificate 132 de societăți comerciale şi 526 de mijloace de transport persoane, fiind legitimate peste 5.500 de persoane.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 362 de sancțiuni contravenționale, în valoare 39.750 de lei, dintre care 329 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 12 pentru participarea la activități în spațiul public/privat/ închis pentru care au fost instituite restricții și 21 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea.

Au fost descoperite și petreceri, iar polițiștii o dau drept exemplu pe cea descoperită sâmbătă-seara, la Anina. „În jurul orei 21.33, polițiști de la Poliția Orașului Anina au intervenit pentru întreruperea unui eveniment privat (petrecere), organizat într-un bar din oraș, la care participau 11 persoane. Organizatorul evenimentului și cei 11 participanți identificați au fost sancționați contravențional pentru organizarea și participarea la astfel de activități, cu încălcarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, toți cei prezenți părăsind locația”, transmit polițiștii cărășeni.

Oamenii legii reamintesc că nu au drept scop aplicarea de sancțiuni, ci doresc să determine cetățenii să respecte normele sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19.