O nouă tranşă de tablete pentru „Şcoala de acasă” din Caraş-Severin

Peste 1.300 de tablete au ajuns în Caraș-Severin pentru a fi repartizate elevilor din județ care nu au avut posibilitatea de a participa la cursurile online, metoda de parcurgere a materiei adoptată în contextul epidemiologic.

Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin a anunțat că cele 1.304 de dispozitive IT, trimise de Ministerul Educației și Cercetării, vor fi distribuite elevilor cu posibilități materiale reduse care fac parte din cadrul învățământului primar, gimnazial și secundar.

Pe lângă recentele echipamente sosite pentru a da posibilitatea tuturor școlarilor să aibă acces la actul educațional, în luna decembrie a anului trecut, alte 3.783 de tablete au fost distribuite elevilor din familii defavorizate, la care s-au adăugat și 1.000 de camere web pentru unitățile școlare din județ.

„Au mai fost achiziționate, recepționate și urmează a fi distribuite în școli, 234 de calculatoare, monitoare și alte dispozitive necesare comunicării on-line”, după cum au lăsat să se înțeleagă reprezentanții ISJ Caraș-Severin.