Lucrări în ritm de melc în localitatea Lupac! Primarul Vlasici: „Sper să reluăm lucrările la alimentarea cu apă cât mai curând!”

lupac poza noua

Administrația locală din Lupac se confruntă cu o situație resimțită de mai toate unitățile administrativ-teritoriale din județ, și anume sistarea lucrărilor derulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

În urmă cu cinci luni, în localitatea Lupac demarau lucrările de extindere și reabilitare a rețelei de distribuție a apei. S-a lucrat o vreme, după care, potrivit primarului Marian Vlasici, constructorul a pus lacătul pe șantier, până la deblocarea Programului Național de Dezvoltare Locală: „Cam 60% din proiect este gata, însă situația ar fi stat cu totul altfel dacă constructorul nu ar fi sistat lucrarea. S-a speriat după ce a văzut la televizor că nu mai sunt bani pentru PNDL. Am văzut acum că au început să se reia plățile pe acest program și sper să ne apucăm din nou de treabă.”, spune Marian Vlasici.

Edilul-șef este mulțumit totuși că lucrările de extindere a canalizării în Lupac s-au finalizat cu succes. „Sunt bucuros că am reușit să încheiem extinderea canalizării. Este gata și stația de epurare. S-au făcut și verificările și totul funcționează așa cum trebuie. Canalizare am avut, însă nu peste tot și de aceea am avut nevoie de acest proiect.”, a mai precizat Vlasici.

leader board 728 x 90 px

De luna viitoare, căminele culturale din Rafnic și Lupac intră în reabilitare. Modernizarea celor două obiective se va face cu fonduri europene, prin Agenția pentru Dezvoltarea Investițiilor Rurale.