Pelerinaj pe jos, de peste 40 de kilometri, de la Mănăstirea Șag la cea din Partoș

pelerinaj

Sute de credincioși sunt așteptați să participe sâmbătă, 11 septembrie, la tradiționalul pelerinaj pe jos organizat de la Mănăstirea Șag până la cea din Partoș, pe o distanță de 45 de kilometri. Pelerinajul reiterează, simbolic, drumul parcurs de Sfântul Iosif, de la Timișoara la Partoș în anul 1653.

Sâmbătă, 11 septembrie, are loc cea de-a șase ediție a tradiționalului pelerinaj „Calea Sfântului Iosif”, între Mănăstirea Timișeni (Șag) și Mănăstirea Partoș. În total, sute de credincioși sunt așteptați să reitereze, în mod simbolic, drumul străbătut de Sfântul Iosif, fost mitropolit al Banatului, în anul 1643, de la Timișoara la Partoș, unde se află mormântul ierarhului.

Programul zilei va începe la ora 05.00, la Mănăstirea Timișeni, cu săvârșirea Liturghiei, iar la ora 06.00, se va pleca în pelerinaj, pe traseul Șag – Parța – Petroman – Ciacova – Ghilad – Ofsenița – Banloc – Mănăstirea Partoș. Traseul are o distanță de aproximativ 45 de kilometri și se estimează că participanții vor ajunge în localitatea Partoș în jurul orei 18.00.

leader board 728 x 90 px

Astăzi, la a șasea ediție a pelerinajului ,,Calea Sfântului Iosif”, rememorăm, pe de o parte și actualizăm, pe de altă parte, memoria și mesajul unui act de nevoință și mărturisire creștine, aducându-ne aminte de mentorul și însuflețitorul acestui “drum al conștiinței”, al luptei pentru trezvie și al rugăciunii. Mesajul care vrea să ni-l ofere de fiecare dată acest pelerinaj este profund uman și creștin. Uman, în dimensiunea educațională, relațională și de solidaritate manifestate în cadrul grupului, cultivând acele valori care îl disting și afirmă pe aproapele. Creștin, în sensul pe care ni-l descoperă Evanghelia, indicând specificul călătoriei noastre către destinația finală, Împărăția Tatălui! Vă așteptăm și în acest an, în ajunul prăznuirii sfântului nostru smerit și blând, precum și în toți anii vieții noastre, să ne asemănăm acestuia prin toate faptele bunătății creștine, pășind din nou ca pelerini pe “Calea Sfântului Iosif“, a afirmat părintele Simeon, starețul Mănăstirii Partoș.