Centura mică a Timișoarei, tot mai aproape de a fi realizată. Se pregătește asfaltarea unui nou sector

Consiliul Județean Timiș se pregătește de asfaltarea unui nou sector din centura mică a Timișoarei, pentru a fluidiza traficul. Astfel, urmează să fie modernizați 12 kilometri de drum județean între Moșnița Veche, Urseni și Giroc.

Consiliul Județean Timiș anunță că avansează cu demersurile privind realizarea centurii mici a Timișoarei, formată din drumuri județene. De această dată, instituția a lansat în licitație publică șoseaua dintre Moșnița Veche, Urseni și Giroc, traseu unde, pe lângă modernizarea sectoarelor deja asfaltate, se va turna asfalt pentru prima dată pe mai mulți kilometri.

Astfel, instituția dorește să achiziționeze serviciile de elaborare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, inclusiv obținerea autorizației de construire. Firmele interesate pot depune oferte până pe 22 septembrie, iar valoarea contractului este estimată la aproape 520.000 lei, plus TVA.

leader board 728 x 90 px

Tronsonul de drum ce urmează a fi modernizat se află pe DJ595D, între km 4+000 în Moșnița Veche și sensul giratoriu din fața Primăriei Comunei Giroc, măsoară 12,5 kilometri și traversează și localitățile Moșnița Nouă și Urseni.

Mergem înainte cu demersurile de a conecta comunele periurbane ale Timișoarei prin intermediul drumurilor județene. Avem și cazuri fericite, unde nu este mult de lucru, fiind tronsoane deja asfaltate, dar și zone unde trebuie să turnăm asfalt pentru prima dată sau chiar să preluăm drumuri comunale, pentru a putea interveni pe ele. În cazul DJ595D, am încredere că elaborarea documentației nu va ridica mari probleme, dorind să intrăm cât mai repede în execuția propriu-zisă”, a declarat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

În localitățile vizate, drumul județean ce urmează a fi modernizat poartă următoarele denumiri: str. Mare, str. Bistrei – în Moșnița Veche; Calea Moșnița Veche, Calea Medveș – în Moșnița Nouă; str. Morii, str. Nicolae Botoca – în Urseni; str. Muncitorilor, str. Bârzava, str. Semenic – în Giroc.

Tronsonul supus modernizării este în mare parte deja asfaltat, cu excepția sectorului cuprins între str. Nicolae Botoca din Urseni și comuna Giroc, unde drumul este din pământ, pe o lungime de aproximativ 4,4 kilometri. Șoseaua traversează în Urseni o linie de cale ferată, iar în extravilanul comunei Giroc un canal peste care trebuie construit un pod de o lungime de circa 20 de metri”, a informat Consiliul Județean Timiș.

Modernizarea DJ 595D face parte din strategia Consiliului Județean Timiș de realizare a unei centuri exterioare de ocolire a Timișoarei formată din sectoare de drumuri județene, facilitând astfel fluența traficului în exteriorul orașului.