Președintele Dunca, desființat de prefectul Gâfu! În Consiliul Județean Caraș-Severin se disprețuiește legea!

dunca romeo (5)

Romeo Dunca i-a avertizat pe cărășeni, înainte să fie ales, că nu se va obosi să citească legea administrației publice și pare că în acest caz s-a ținut de cuvânt! Astăzi, se joacă de-a administrația, dar și cu destinele oamenilor!

Președintele CJ Caraș-Severin are deja mai multe proiecte de hotărâre inițiate și aprobate de consilierii PNL, cărora le este forțată mâna, pentru ca, ulterior, din diferite motive, tot Romeo Dunca să fie cel care cere vot pentru revocarea sau modificarea hotărârilor respective. Asta, în ciuda faptului că este avertizat, de fiecare dată, atât de către opoziție, cât și de către funcționari ai instituției, că intențiile sale intră în conflict cu legea administrativă și chiar cu cea penală.

Practic, Romeo Dunca face cam ce vrea în Consiliul Județean Caraș-Severin. E suficient să amintim de brambureala președintelui care poate pune în pericol proiectul de 40 de milioane de euro de pe Semenic. Proiect pe care i l-a lăsat pe masă fostul președinte Hurduzeu. Dar cel mai elocvent este cazul fuzionării Școlii Populare de Arte și Meserii „Ion Românu” cu Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale într-un viitor Centru Județean de Cultură și Artă Caraș-Severin. Cu această propunere a venit Dunca în fața aleșilor județeni la ședința din 14 iulie. Flavius Nedelcea, Ionuț Popovici și Gabriela Stuparu au explicat la acea vreme că propunerea președintelui e total neinspirată și nejustificată. Adevărul este că președintele n-a reușit să-și susțină proiectul cu vreun argument, cu cifre care să demonstreze economii financiare sau creșteri de performanță. Ca atare, Grupul PSD, grupul Pro România și Grupul PMP au votat împotrivă.

leader board 728 x 90 px

Totodată, lui Dunca i s-a atras atenția că, pentru a fi adoptat proiectul inițiat de el, e nevoie de votul a două treimi dintre consilierii prezenți în sală. „Din câte știu, această unificare, conform Hotărârii de Urgență Nr. 118, va trebui să treacă cu 2/3, dacă nu mă înșel. Nu, domnul secretar adjunct?!”, a atenționat în timpul ședinței liderul Pro România, Flavius Nedelcea. Președintele Dunca nu are de unde să știe cu câte voturi se aprobă un astfel de proiect, că doar a spus cu gura lui că nu e interesat să citească legea după care funcționează instituția pe care o conduce, iar cum secretarul Darian Ciobanu n-a mai fost în stânga lui să-i șoptească, așa cum face de fiecare dată pentru a-l scăpa de ridicol, s-a trezit vorbind Ioan Cojocariu, consilier PNL: „Aici se cere doar majoritate simplă!” Ce face Romeo Dunca atunci când aude una ca asta?! Redăm din procesul-verbal al ședinței: „Haideți să trecem la vot, cu atât mai mult cu cât nu avem nevoie de două treimi, acum! Vom vota și atunci când vom avea nevoie de două treimi o să ne fundamentăm intenția și dumneavoastră puteți să aprobați sau nu.”

La atâta aroganță și dispreț, Nedelcea a mai încercat o dată: „De câte voturi e nevoie?!” Adjunctul secretarului, Virgil Popa, i-a făcut pe plac președintelui: „Majoritatea simplă”.

Numai că prefectul Cristian Gâfu nu e așa băiat bun ca Virgil Popa, omul de lângă Dunca la ședința din 14 iulie. Prefectura este instituția care avizează de legalitate actele emise de Consiliile Locale și de Consiliul Județean. Drept urmare, prefectul Gâfu s-a văzut nevoit să-i scrie colegului său de partid, președintelui CJ, Romeo Dunca: „Hotărârea Nr.1919/14.07.2021 încalcă dispozițiile art.6 alin (2) din OUG nr.118/2006 privind înființarea, organizarea și desfășurarea activității așezămintelor culturale. (…) Hotărârea respectivă nu a întrunit cvorumul necesar pentru a fi adoptată.” Cu alte cuvinte, ceea ce au susținut Nedelcea, Popovici și Stuparu era perfect adevărat.

Ce a făcut Romeo Dunca mai departe?! A inițiat un alt proiect de hotărâre. Ca să corecteze prostia făcută în Consiliul Județean, pe care îl conduce, la ședința din 14 iulie. Președintele le-a cerut consilierilor județeni să revoce Hotărârea Nr.191 ca urmare a încălcării dispozițiilor legale! Popovici, Nedelcea și Stuparu l-au trimis pe Dunca să pună mâna pe carte, că nu e nicio rușine să o facă nici la vârsta asta, și să revoce Hotărârea exact așa cum a „aprobat-o”. Fără votul PSD, Pro România și PMP!