FOTO Primarul Timișoarei anunță că lucrările de pe Calea Buziașului vor fi finalizate în octombrie

buziasului1

Lucrările pe Calea Buziașului, la ieșire din Timișoara, vor fi finalizate în luna octombrie, înaintea închiderii șantierului Consiliului Județean din Timiș din zonă, anunță primarul Fritz. Astfel, șoferii vor putea ajunge mai ușor de la Timișoara la Moșnița.

Vești bune pentru persoanele care locuiesc în Moșnița Nouă, dar lucrează la Timișoara. În această toamnă, sunt șanse să se finalizeze cele două șantiere de la ieșire din oraș spre Moșnița. Unul a fost început de Consiliul Județean Timiș și prevede extinderea la patru benzi a drumului județean 592, între Timișoara și Moșnița Nouă, iar cel de-al doilea, de Primăria Timișoara, pe Calea Buziașului.

În ceea ce privește lucrările realizate de municipalitatea timișoreană, acestea au fost începute în urmă cu o lună.  „Lucrările pe Calea Buziașului, la ieșire din Timișoara, pe care le-am început de doar o lună, avansează alert și ne propunem să le finalizăm înaintea închiderii șantierului Consiliului Județean Timiș, care lucrează la modernizarea DJ 592, între Timișoara și Moșnița Nouă. Șantierul de pe Calea Buziașului și extinderea la patru benzi între intersecția cu str. Magnoliei și limita orașului era esențial pentru a evita formarea de blocaje, odată închis șantierul Consiliului Județean Timiș. A fost o premieră și pentru noi să acordăm Societății de Drumuri Municipale, aflată în subordinea Consiliului Local, această lucrare, care este totodată și un test al capacității sale de mobilizare”, a afirmat Dominic Fritz.

leader board 728 x 90 px

buziasului2

Primarul Timișoarei a mai precizat că muncitorii lucrează și noaptea, dar și în weekend, astfel că au reușit să efectueze aproximativ jumătate din lucrările necesare. În următoarele săptămâni se va monta la trecerea de cale ferată un sistem modern care să protejeze suspensiile mașinilor care o traversează, aceasta fiind una dintre cele mai dese plângeri de la șoferii care tranzitează zona.

Dar pentru că orașul nu este doar al mașinilor, lucrarea include și construcția de noi trotuare și piste de bicicletă, iar acest lucru s-a realizat deja pe o parte a străzii. Vom continua lucrările la trotuare și piste de biciclete, fără a afecta traficul, și înspre oraș, pentru că în acest moment sunt zone de pe Calea Buziașului unde trotuarul lipsește cu desăvârșire. Am discutat azi cu cei de la SDM și cu specialiștii din primărie și estimăm că în cursul lunii octombrie vom închide acest șantier extrem de important pentru Timișoara, dar și pentru locuitorii din zona periurbană”, a explicat Dominic Fritz.

buziasului7

buziasului6

buziasului5

buziasului4

buziasului3