Spectacol folcloric și parada costumelor tradiționale la Banatica. Primăria Timișoara a făcut public programul complet

ansamblul timisul

Noua conducere a Primăriei Timișoara a decis să organizeze un eveniment sub numele de „Banatica”, care reunește două acțiuni importante, Ruga Timișoarei și Ziua Minorităților. „Banatica” se va desfășura în acest an în perioada 10 – 12 septembrie, iar programul este unul divers.

Timișorenii vor avea parte de trei zile de joc și voie bună. Primăria anunță că în perioada 10 – 12 septembrie are loc „Banatica”, un eveniment care reunește Ruga Timișoarei și Ziua dedicată minorităților. În acest an, „Banatica” va avea motto-ul „Folclorul este oxigen pentru un popor astmatic”, versuri care aparțin trupei Subcarpați, evenimentul fiind organizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă a Timișoarei.

Vor fi trei zile de activități diverse: de la expoziții, teatru, muzică, degustări de produse tradiționale, ateliere de dansuri și instrumente populare, parade ale costumelor specifice, spectacole folclorice cu soliști îndrăgiți, la mult așteptatul joc de rugă, în compania Ansamblului Timișul. Toate sunt menite să retransmită importanța folclorului, care, atunci când este în forma sa pură, stă la rădăcina celor mai valoroase forme de expresie culturală”, a informat Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

leader board 728 x 90 px

Potrivit Primăriei Timișoara, în data de 10 septembrie, începând cu ora 17.30, în Parcul Rozelor are loc un spectacol folcloric prezentat de Iuliana Tudor. De asemenea, în 11 septembrie, de la ora 17.00, va putea fi admirată parada costumelor tradiționale, pe un traseu cuprins între Piața Unirii – Piața Libertății – Piața Victoriei și Parcul Rozelor.

Programul complet al evenimentului poate fi consultat în fotografia de mai jos!

Foto: Facebook Ansamblul Timișul

comunicat program