Lucian Vărșăndan revine la conducerea Teatrului German din Timișoara, după 3 ani de litigii cu primăria: „Am fost convins că am dreptate în lupta aceasta”

Comisia de concurs a notat cu nota 9,52 proiectul de management înaintat de Lucian Vărșăndan, fostul manager al Teatrului German de Stat din Timișoara. Vărșăndan a fost astfel admis pentru această poziție, iar revenirea efectivă pe funcție va avea loc după ce semnează contractul de management cu primăria. 

Sunt trei ani de când Lucian Vărșăndan așteaptă rezultatul acestui concurs pentru conducerea teatrului german. În tot acest timp au fost patru litigii în instanță, iar, la finalul anului trecut, Tribunalul Timiș a dispus continuarea procedurii de analiză a proiectului, ceea ce a determinat primăria să reia analiza la începutul acestui an. Comisia a afișat rezultatul concursului pe site-ul primăriei.

„Ultimii trei ani au însemnat patru litigii cu autoritatea publică locală, au însemnat lupta pentru recunoașterea unei performanțe și a unui drept și au însemnat convingerea mea că atunci când există o lege care dă dreptul unei persoane să participe la o procedură sau să ocupe o funcție, nimeni, absolut nimeni, nici măcar primarul unui oraș nu are căderea să înlăture în mod arbitrar posibilitatea de a se ajunge la exercitarea acelui drept. Am fost convins că am dreptate în lupta aceasta pentru că eu cunosc foarte bine reglementările care se referă la acest domeniu și știam că atât în litera, cât și în spiritul său, legea este de partea mea. Această convingere m-a mânat în toți acești ani.”, a declarat Lucian Vărșăndan.

leader board 728 x 90 px

Potrivit legii, în cel mult 30 de zile, autoritatea finanțatoare și managerul desemnat au obligația să negocieze clauzele contractului de management, după care se semnează contractul. Exercitarea propriu-zisă a noului mandat începe la data prevăzută în cuprinsul contractului.

CITEȘTE ȘI: „Tragicomedia” de la Teatrul German din Timișoara, aproape de ultimul act. Lucian Vărșăndan s-ar putea întoarce la conducerea instituției de cultură

Foto: fnt.ro