Lolea nu mai permite nimănui să-l privească de sus! Are şi de ce!

Privită ca o echipă mică şi săracă, Muncitorul Reşiţa a făcut o figură foarte frumoasă la debutul în Liga I de futsal, fiind una dintre cele mai spectaculoase echipe. Acum, când a învins principala favorită la titlu a sezonului care stă să înceapă, are pretenţii şi mai mari de la băieţii săi, să-i oblige pe toţi adversarii să-i trateze cu mai mult respect.

Muncitorul Reșița a susținut la finele săptămânii trecute primul meci amical înaintea începerii noului sezon al Ligii I de futsal, în compania echipei CS Informatica Timișoara, o echipă nouă, reactivată cu ajutorul lui Gabriel Lungu și al reșițeanului Robert Lupu.

Reșițenii au început curajos meciul, reușind să deschidă scorul în minutul 2, prin golul spaniolului David Sanchez, dar bucuria nu a ținut prea mult, timișorenii revenind și chiar reușind să se distanțeze la 1-3 până la pauză. Imediat după reluarea jocului, același David Sanchez a reușit să micșoreze din diferență. Oaspeții au greşit tot mai des, iar gazdele au beneficiat de trei lovituri de la 10 metri. Toate trei au fost însă ratate. Ilaș a egalat până la urmă, iar portarul Sile Giurcanu a reușit să aducă Reșița din nou în avantaj, în urma unei lovituri libere, acordată după un henț al timișorenilor. Același Giurcanu a majorat scorul la 5-3, în urma unei lovituri de la 10 metri primite după un fault comis asupra lui Costescu. Timişoara a renunţat pe final la portar, şi asta a costat-o, spaniolul Collar ducând scorul la 6-3. Pentru ca spectacolul să fie total, Informatica a egalat la şase în ultimul minut. În cele doar câteva secunde rămase de jucat, Muncitorul a mai marcat de două ori. Mai întâi la autogolul brazilianului Thiago Alcantara, iar apoi în urma unei lovituri de colț, executată direct în poartă, de Laurențiu Breșneni.

După acest 8-6 cu Informatica lui Robert Lupu, Viorel Lolea a declarat: „Am întâlnit principala pretendentă la titlul de campioană din anul acesta. S-a văzut că este o echipă foarte bună, cu jucători foarte valoroși, practic, o multinațională. Noi o să mergem pe aceeași linie a noastră, formată din reșițeni, încercăm să creăm o echipă de peste 90 la sută reșițeni, reșițeni de mare caracter, care au rămas și anul trecut alături de noi. Bineînțeles, s-au îmbunătățit și condițiile la echipa noastră odată cu implicarea societății Aquacaraș, Consiliului Județean Caraș-Severin, precum și firmelor Auto Alex și Transprotector. Suferim încă la capitolul omogenitate și, în primul rând, nu stăpânim încă foarte bine jocul de futsal. E foarte greu, toți jucătorii au venit de la teren mare. Sperăm să facem un campionat bun și anul acesta și să nu facem de rușine brandul CS Muncitorul Reșița. Vreau să ne iasă din cap că suntem o echipă mică și să fim luați de sus de echipele puternice ale campionatului. Eu sunt mulțumit de cum s-au mișcat băieții și sperăm ca în continuare să putem să formăm acea echipă bună la care visăm”.

Comments

  1. LuxPhotoFuchs says:

    Nu spune hop, până nu sari! Timişoara va trata altfel un meci oficial decât unul amical. De lăudat prezenţa în majoritate a jucătorilor locali care vor fi trataţi de toţi suporterii ca fiind rudele lor apropiate. Nu ca mercenarii din Valea Domanului! Bravo Lolea, scuze de temerile mele de acum un an!