Curtea de Conturi taie indemnizațiile consilierilor locali din Reşița şi îi obligă să returneze banii!

Curtea de Conturi a constatat că, în 2014, „indemnizaţiile de şedinţă ale consilierilor locali au fost calculate şi plătite în mod eronat, fapt ce a determinat efectuarea unor plăţi nelegale din bugetul local”!

Concret, s-a constatat că la stabilirea indemnizaţiilor de şedinţă ale consilierilor locali s-a luat ca bază de calcul în mod eronat indemnizaţia majorată a primarului începând cu data de 1 iulie 2014, în sumă de 4.020 lei, întrucât potrivit dispoziţiilor legale în vigoare, ca bază de calcul trebuia luată indemnizaţia primarului prevăzută pentru luna decembrie 2013, în sumă de doar 2.779 lei. Mai mult, Curtea de Conturi Caraş-Severin a anunţat că va extinde verificarea în perioada de prescripţie şi până la zi. În aceeaşi decizie se mai spune că trebuie calculat prejudiciul şi recuperat integral.

Situaţia stă cu totul astfel în opinia oficialilor administraţiei publice locale, care vor contesta raportul Curţii. Mai mult decât atât, viceprimarul Ioan Crina a prezentat cum stau lucrurile cu indemnizaţiile de şedinţă ale aleşilor locali. „S-a mărit salariul primarului, consilierii având un procent din acesta. Cred că s-a mărit anul trecut, prin iulie, şi noi am mărit indemnizaţiile consilierilor de atunci, pe când în lege spunea că numai de la 1 decembrie. Ne-am dat seama după vreo lună sau două şi am şi luat banii înapoi. S-a corectat această problemă imediat, acum suntem la zi. Nimeni nu primeşte niciun leu în plus”, a explicat viceprimarul Crina pentru expressdebanat.ro. Dacă lucrurile stau exact aşa, atunci înseamnă că, practic, Raportul Curţii de Conturi nu produce niciun efect.

Comments

 1. resitean says:

  Cum poate un om cu aceasta functie de VICEPRIMAR sa se exprime”Cred ca …”sau ‘”Ne-am dat seama dupa o luna sau doua..”Are in capul lui(mare) alte probleme, cum sa-si mareasca si mai mult profitul la firmele lui!

 2. popescu says:

  viceprimarul CRINA minte deoarece daca nu depista CURTEA DE CONTURI se plateau in continuare indemnizatii nelegale la consilierii locali

 3. popescu says:

  De ce domnul viceprimar mare miliardar nu investeste bani privati la echipa de fotbal asa cum se intampla in toate tarile civilizate din Europa, unde banii bugetului local sunt folositi pentru dezvoltarea si infrumusetarea oraselor si nu pentru spalarea de bani in aceasta mocirla numita fotbal.

 4. dovlecel says:

  puteti observa cu ochiul liber…cand sunt ilegalitati la primaria resita iese la raport viceprimarul, cand se face cate ceva prin oras,iese la rampa preamaritul, prealuminatul.Asta e barbatia, pe care unii pupincuristi de primarie o reclama ca ar aveao primarul, sau poate unele din angajate stiu…