Legați prin gropi de autostradă: „Parcă ai trece dintr-o zonă de război într-una de pace și liniște!”

 

Scandalurile penale din jurul Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat au generat neîncredere în rândul oamenilor, care solicită în disperare ajutor pentru reabilitarea unui drum județean.

Pentru locuitorii din comuna Vermeș, DJ Berzovia-Vermeș-limită de județ Timiș este o șosea extrem de importantă, pentru că îi leagă de Autostrada Lugoj-Nădlac. Prin urmare, oamenii au transmis o scrisoare pe adresa redacției, prin care solicită sprijin pentru mediatizarea situației dezastruoase în care se află drumul.

„Administrația locală din Vermeș dă vina pe Consiliul Județean, proprietarul șoselei. Este adevărat, în Consiliul Județean modernizarea acestui drum a fost votată de mai multe ori în legislaturile de până în 2012, însă realitatea este alta (…) Este foarte dureroasă și penibilă situația când treci de aceste tranșee după satul Izgar și intri în județul Timiș. Din județul Timiș, drumul este perfect, marcat, semnalizat. Parcă ai trece dintr-o zonă de război într-una de pace și liniște”, spun locuitorii din Vermeș în scrisoarea transmisă redacției Express de Banat. Aceasta a fost semnată de un grup de locuitori nemulțumiți.

Oamenii se declară supărați și pe modul în care este realizată semnalizarea pe pseudoșosea. „Nu putem înțelege de ce nimeni nu se interesează de această cale de acces de care pot beneficia locuitorii din Reșița, Bocșa etc.”, concluzionează cetățenii.

Ce spun oficialii DADPP?

Directorul Direcției de Administrare a Domeniului Public și Privat al județului Caraș-Severin, Marius Andrițoi, cunoaște situația, însă fără bani este mai greu să ai intervenții pe drumuri. Chiar și așa, promite că, punctual, va interveni pe șosea pentru remedierea situației. „Colegii mei s-au deplasat la fața locului, au analizat situația și, cel mai târziu săptămâna viitoare, constructorul va interveni pentru reparații. Există contracte de întreținere pe care le avem încheiate pentru o perioadă de trei ani. Decontarea se va face la finele lucrării, în funcție de ceea ce se repară, conform caietului de sarcini. Drumul se va lua la pas și se va analiza cu mare strictețe ceea ce s-a realizat acolo”, a declarat Marius Andrițoi, directorul DADPP Caraș-Severin.

Desigur, pentru o reabilitare integrală a drumului, Consiliul Județean Caraș-Severin nu are bani. Singura opțiune ar fi realizarea unui proiect european prin care să se aloce fonduri după modelul unui alt drum județean reabilitat deja în acest fel, cel care leagă Văliug de Slatina Timiș.

În plus, Consiliul Județean, for în subordinea căruia funcționează DADPP Caraș-Severin, a realizat pe cont propriu un Plan de Intervenție pe drumurile județene, după ce de la nivel central nu a ajuns niciun leu la acest capitol.

Comments

  1. ADY says:

    BANII IAU PAPAT EI SUNT IM VILE IN MASINI SI CURVASARAI DE UNDE SA MAI FIE PENTRU DRUMURI !