Locuitorii Dognecei care nu și-au finalizat studiile se reîntorc în bănci!

a doua sansa

Toate acestea, în cadrul unui proiect comun, derulat de administrația locală în parteneriat cu Asociația Elysian. Sprijinul acordat beneficiarilor direcți ai proiectului este de 1.800 de lei pe an școlar.

În această perioadă, reprezentanții Primăriei Dognecea identifică persoanele cu vârste între 18 și 65 ani, care nu și-au finalizat învățământul obligatoriu la timp, dar care, dacă își doresc, o pot face acum. Cursurile de finalizare a studiilor primare se derulează în cadrul proiectului „Abilitați dobândite prin școală în județul Caraș-Severin și Mehedinți”.

Ne preocupăm să identificăm persoanele cu vârste între 18 și 65 ani, grupul țintă al proiectului, care nu și-au finalizat învățământul obligatoriu la timp și care, prin acest program, pot beneficia de o a doua șansă în finalizarea studiilor, dar și de dobândirea unei calificări profesionale cerută de nevoile identificate pe plan local. Beneficiarii direcți ai proiectului, elevii, selectați de Primărie, vor primi stimulente în valoare de 1.800 lei/an școlar.”, precizează reprezentanții Primăriei Dognecea.

Școala Gimnazială Dognecea, punct de lucru în cadrul proiectului, va fi dotată cu mobilier și echipamente IT.