Proiect de 2,9 milioane de lei pentru școala din Globu Craiovei

scoala globu cariovei

Școala din comuna Iablanița ar putea deveni din nou funcțională, dacă proiectul administrației locale primește „undă verde” de la București. Autoritățile locale sunt optimiste.

Primăria Iablanița a depus, de curând, la Administrația Fondului pentru Mediu un proiect în vederea reabilitării și modernizării școlii din satul Globu Craiovei. Valoarea estimativă a investiției este de 2,9 milioane de lei.

Pe lângă anveloparea unității de învățământ, proiectul mai presupune schimbarea acoperișului și a șarpantei, a instalațiilor electrice, sanitare și de încălzire, dar și lucrări de interior – izolarea pereților, înlocuirea ușilor și a ferestrelor cu tâmplărie din material PVC și geam termopan, și schimbarea pardoselii. „Am încărcat pe platformă zilele trecute, pe Fondul pentru Mediu, proiectul privind anveloparea și modernizarea școlii din satul Glou Craiovei. Așteptăm acum evaluarea sa.”, ne-a declarat primarul comunei Iablanița, Victor Terteleacă.

În ultimii 15 ani, pentru Școala Gimnazială din Globu Craiovei nu s-a mai depus un astfel de proiect de anvergură, motiv pentru care, administrația locală speră ca răspunsul comisiei de evaluare de la nivelul Administrației Fondului pentru Mediu să fie unul pozitiv. Dacă acest lucru se va întâmpla, elevii din Globu Craiovei nu vor mai fi nevoiți să facă naveta la școala din Iablanița, cum se întâmplă în prezent. Momentan, la școala din Globu Craiovei își desfășoară activitatea o clasă de preșcolari.