Liviu Almăşan: „Conductele de apă şi canal stau în faţa caselor oamenilor, fără a fi conectate”

În urma discuțiilor purtate cu cetățenii orașului de pe Valea Carașului, în special cu cei din mediul rural, candidatul Pro România pentru șefia Primăriei Oravița, Liviu Almășan, pune în fruntea priorităților, dacă va câștiga scaunul de edil, găsirea unei soluții de racordare a gospodăriilor la rețeaua de apă și canal.

„Cea mai importantă problemă cu care ne confruntăm la Oravița este cea a apei și a canalizării, atât în oraș, cât și în localitățile care compun UAT-ul. În localități nu sunt demarate proiecte pentru apă-canal. Sunt resurse de apă, doar că nu s-a făcut nimic pentru a se implementa asemenea proiecte. Avem o problemă, tot la capitolul apă și canal, pe străzile din partea veche a orașului. De ani de zile, conductele de apă și canalizare stau în fața caselor oamenilor, însă fără a fi conectate. Cred că asta denotă o lipsă de implicare a administrației publice locale. Ar fi trebuit, de atâția ani, să se poată face ceva în așa fel încât oamenii să beneficieze de apă și canalizare care deja există acolo. Lipsește racordarea la conducta principală, iar motivele sunt diverse: ba nu există un regulator de presiune, ba nu avem o pompă care costă câteva mii de lei. Deci, nu sunt impedimente majore care să împiedice racordarea”, a explicat consilierul local cu o vechime de două decenii în administrația publică.

În cazul în care cetățenii vor hotărâ, prin intermediul votului exprimat în data de 27 septembrie, să trimită actuala conducere a urbei acasă, iată care sunt pașii gândiți de omul de afaceri în încercarea de a soluționa doleanțele comunității vizavi de problematica apei și canalizării:

„Dacă locuitorii mă vor vota și în data de 27 septembrie se va schimba situația, eu voi avea o discuție directă cu cei de la Aquacaraș! Vreau să facem în așa fel încât cei care au conductele în fața casei să se poată conecta, asta ca să numai stea până la finalizarea proiectului, proiect care poate dura ani. Mai este foarte mult de spart în Oravița. În mod normal, ar trebui ca toți, unde s-a ajuns cu apa și canalul, să fie deja conectați”.

(E).