Performanţa obligă! Se doreşte construcţia unei noi săli de sport de 2.500 de locuri la Lugoj

sala sport

Administrația municipiului Lugoj va demara discuțiile cu Compania Națională de Investiții pentru construirea unei noi sali de sport, cu o capacitate de 2.500 de locuri.

Performanţele notabile realizate în sezonul trecut de către echipa de volei a CSM Lugoj, care a ajuns în finala cucei CEV Challenge, au determinat administraţia lugojeană să găsească soluţii pentru modernizarea infrastructurii sportive. Decizia a fost luată şi după ce forul continental nu a validat organizarea returului finalei la Lugoj şi mai ales în condiţiile în care bătrâna sală „Ioan Kunst Ghermănescu” este mai mereu arhiplină a meciurile de volei. Ideea este în faza de proiect, însă autorităţile au deschis deja discuţiile pentru găsirea variantelor de finanţare necesare acestui proiect.

„Având în vedere că s-au obţinut rezultate excepţionale şi mă refer aici mai ales la echipa de volei, trebuie să cerem Companiei Naţionale de Investiţii finanţare pentru o sală nouă de sport. Ne-am gândit deja şi la câteva locaţii, aşteptăm aşezarea lucrurilor după rotativa guvernamentală şi vom demara discuţiile pentru construirea unei săli de 2500 de locuri. Nu vrem una mai mare pentru că nu ne permitem nici să o înteţinem şi pentru competiţiile existente va fi suficientă”, a declarat primarul ales Claudiu Buciu, iniţiatorul proiectului.

1000x200 dacus 02

Deşi sunt mai multe zone unde această sală poate fi ridicată, administraţia a localizat amplasamentul cel mai potrivit, la ieşire din Lugoj, pe strada Timişoarei. Actualul amplasament al sălii Ghermănescu nu poate fi folosit, pentru că, printre altele, nu deţine spaţiul necesar asigurării locurilor de parcare.

publicitate si promovare online banner maxagro