„Liniuțe” pe Ardealului. Poliţia Rutieră trece la „bastonaşe“?

Cartierul Pipirig al municipiului Caransebeș este asaltat pe timpul verii și la ceas de seară de motocicliștii care fac raliuri pe strada Ardealului. Situația a fost prezentată de către primarul Felix Borcean în cadrul ședinței Comisiei de sistematizare rutieră a municipiului.

Edilul Caransebeșului a rugat reprezentanții Poliției Rutiere să ia măsuri pentru ca strada Ardealului, una dintre cele mai lungi din urbea de pe Timiș și Sebeș, să nu mai fie folosită ca pistă de motociclete. Felix Borcean a spus că a primit sesizări din partea locatarilor, și nu neapărat pentru zgomotul produs de motoare, oamenii fiind îngrijorați și de riscul producerii de accidente rutiere din cauza vitezei cu care rulează tinerii teribiliști.

„Pe Ardealului, unde strada este destul de lată și când circulația nu mai este așa de intensă, pe la orele 22-23, încep cursele astea. Chiar și pe Bulevardul Nicolae Bălcescu am văzut un caz asemănător”, a menționat primarul Felix Borcean. Acesta a mai adăugat că ar trebui efectuate câteva razii din partea agenților de la Rutieră pe timpul serii în zona Ardealului.

leader board 728 x 90 px

Reprezentanții Serviciului Rutier din cadrul Poliției Municipale, prezenți la ședința de sistematizare rutieră, au menționat că există o lege care sancționează pe cei care fac gălăgie de orice fel dacă, pe timpul nopții, se depășesc 30 de decibeli, sancțiunile fiind de până la 1500 de lei. De asemenea, agenții de circulație au menționat că vor intensifica acțiunile pe strada Ardealului pentru depistarea vitezomanilor, indiferent de vehicul.