Gulaşul rotarian, medicament pentru Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş

Un proiect îndrăzneț al unei asociații nonprofit din Caransebeș este susținut și de această dată de către municipalitate. Avantaj: Spitalul de Urgenţă din Caransebeş.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea cofinanțării lucrărilor de montare a instalației de gaze medicale la blocul operator din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, în parteneriat cu Rotary Club Caransebeș, va fi supus spre aprobare aleșilor locali, în cadrul ședinței de vineri, 31 august, ora 14. Investiția este de 11.000 de euro, din care Primăria Caransebeș va suporta 6.000 de euro.

Sub sloganul „Ajută azi că poate mâine ai şi tu nevoie de ajutor”, Primăria Caransebeș se implică din nou într-o colaborare cu Rotary Club pentru dotarea Spitalului Municipal. Clubul Rotary invită cetățenii cu simț civic să contribuie la colectarea fondurilor necesare într-o campanie inedită ce se va desfășura în cadrul tradiționalei manifestări Serbările Cetății. Astfel, în perioada 14-16 septembrie, Rotary Club Caransebeș propune o acțiune de strângere de fonduri pentru utilarea Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș. Trebuie doar ca gugulanii să cumpere câte o porție de gulaș de la ceaunul cald amenajat de Clubul Rotary.

leader board 728 x 90 px

Toate fondurile vor contribui la achiziționarea de aparatură medicală ce constă într-un bronhoscop, două monitoare funcții vitale pentru nou născuți și două defibrilatoare. Pe lângă acestea, proiectul prevede refacerea instalațiilor de administrare de gaze medicale (oxigen) în secția de Anestezie – Terapie – Intensivă și Blocul operator al spitalului, împreună cu Primăria Caransebeș, dar și utilarea saloanelor cu mobilier primit din dezafectarea unui spital din UE.